Softaculous http://www.softaculous.com/board/index.php? <![CDATA[Error in MD5 checksums]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6083&tpg=1#p22528 Thu, 20 Nov 2014 22:42:28 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6083&tpg=1#p22528 <![CDATA[Error in MD5 checksum]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6085&tpg=1#p22527 ]]> Thu, 20 Nov 2014 22:41:22 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6085&tpg=1#p22527 <![CDATA[Admin Panel Unusual Timeouts]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6144&tpg=1#p22526
Just one problem, every so often the admin panel will seemingly timeout with no warning for 30seconds or so the whole admin backend will be unavailable, then it will return good as new with no problems. During this time there does not seem to be any load on the server (although i should do some more rigorous tests), and it seems to happen even with fresh installs.

It's frequent enough to reliably assume it would happen once in a 1hr usage period, but not frequent enough to be unusable. I'd love any thoughts from support.
Cheers,
Jesse]]>
Thu, 20 Nov 2014 20:52:18 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6144&tpg=1#p22526
<![CDATA[[REQUEST] add xTuple Postbooks]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6143&tpg=1#p22525 www (.) xtuple (.) com / postbooks

PostBooks® is a full-featured, fully-integrated business management
system, the core of the award winning xTuple ERP Suite. Built to run in
the cloud or on a local server, it provides the ultimate in power and
flexibility for a range of businesses and industries of any size.
  • Accounting (general ledger, accounts receivable and payable, bank reconciliation, financial reporting)
  • Sales (quotes, order entry, sales reporting, shipping)
  • CRM (universal address book, incident management, opportunity management, to-do lists, project management)
  • Purchasing (purchase orders, receiving, vendor reporting)
  • Product Definition (items, infinite-level bills of material)
  • Inventory and Distribution (multiple locations, other advanced warehouse features)
  • Light Manufacturing (work orders, strong support for make-to-order)
  • OpenRPT open source report writer

]]>
Thu, 20 Nov 2014 14:43:04 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6143&tpg=1#p22525
<![CDATA[vestacp help]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5652&tpg=1#p22524 Thu, 20 Nov 2014 14:38:37 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5652&tpg=1#p22524 <![CDATA[make partition schema in soyoustart to install KVM]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6142&tpg=1#p22523
I got new server from soyoustart and want to install KVM on the hard disk is 2X2TB
I need to do the below
remove RAID to get hard disk 4TB and make the below

/ 200GB
/swap 12GB
and make volume group vg with the rest.

Kindly help on:
1- are the above is correct?
2- can I do that from Soyoustart control panel? if yes kindly help me on step by step.

thanks in advance.

]]>
Thu, 20 Nov 2014 14:37:40 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6142&tpg=1#p22523
<![CDATA[vestacp help]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5652&tpg=1#p22522 Thu, 20 Nov 2014 14:27:06 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5652&tpg=1#p22522 <![CDATA[Softaculous 4.6.0 released]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6141&tpg=1#p22521
The Softaculous Team has released Softaculous 4.6.0

1) Minor UI changes in Softaculous Enduser panel.

2) Bug Fix : In cPanel, some old cPanel UI files were not deleted causing warnings while installing Softaculous. This has been fixed.

3) Bug Fix : Fixed minor issue in ISPConfig Debian systems running Ubuntu 14.x

We hope you like the new changes and we will be adding more features in the upcoming releases.

Regards,
The Softaculous Team]]>
Thu, 20 Nov 2014 14:25:43 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6141&tpg=1#p22521
<![CDATA[apache+nginx reserve proxy, htaccess doesn't work]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6063&tpg=1#p22520
This panel simply does something differently.

Centos 6.6
Goal LANMP stack.

I believe you have to do it in this exact order or else you wind up going in circles of 404's or the softaculous default page for hours just trying to get things back to a regular working state again. This is most likely caused by the portreserve service claiming it's running but actually isn't responding to other services calling portrelease.

1. Make sure only one version of php is installed. More than one will cause nginx to run instances of php-fpm when it's started and you'll have to uninstall and reinstall everything or go in and kill -9 everything.

2. Uninstall all web servers you have installed. Guess what, they're still there though. You might have to go in and delete the configs manually or else you spin your wheels stuck in 404/softaculous default page hell.

3. As of the date of this post, it's probably best to start with php 5.4. Since this panel isn't actually compiling anything but instead using some kind of goofball package manager the order in which you install things shouldn't matter except when it comes to the apache and nginx webservers.

4. Database doesn't matter too much in my scenario, some flavor of mysql/mariadb

5. At this point I'm going in to check services again. # service --status-all | grep "stop"
    This will give you a list of services that are alive but not running... Either run # service <service name> restart on these dead services or just uninstall this stuff and try and re-install it later because we want to start with as clean a slate as possible. If the services do start then # chkconfig and look at their settings or just # chkconfig <service> on and reboot, and repeat step 5 until you have a clean slate of running daemons.

6. After some work, I'm left with this
service --status-all | grep "stop"
portreserve is stopped
quota_nld is stopped
rdisc is stopped

These all seem to be networking daemons.. I'll just leave them be, althought rdisc is a little suspicous, I assume it's part of the actual panel itself.

7. At this point all I have installed is BIND, mariadb, exim and dovecot. So name server , database mail services.
Let's install php 5.4 and set it to default... check services. We have a php-fpm daemon now.

8. php-fpm makes me want to install nginx first, but my gut says install apache, see if we can get that to work on 80 and then move it back to a free port and then go nginx.

9. Installing apache 2.2 not apache 2.4 (aka apache 2) ... Since no webserver is installed it will automatically assume default status.

10 . Time to check services and apache configs.
BIND
Exim
Dovecot
MariaDB
Apache    - suphp is enabled.
Let's look at httpd.conf and webVHuzo.conf

Listen 80 - listening on all addresses port 80
============
LoadModule auth_basic_module modules/mod_auth_basic.so
LoadModule auth_digest_module modules/mod_auth_digest.so
LoadModule authn_file_module modules/mod_authn_file.so

#LoadModule authn_alias_module modules/mod_authn_alias.so
#LoadModule authn_anon_module modules/mod_authn_anon.so
#LoadModule authn_dbm_module modules/mod_authn_dbm.so

LoadModule authn_default_module modules/mod_authn_default.so
LoadModule authz_host_module modules/mod_authz_host.so
LoadModule authz_user_module modules/mod_authz_user.so

#LoadModule authz_owner_module modules/mod_authz_owner.so
#LoadModule authz_groupfile_module modules/mod_authz_groupfile.so
#LoadModule authz_dbm_module modules/mod_authz_dbm.so

LoadModule authz_default_module modules/mod_authz_default.so

#loadModule ldap_module modules/mod_ldap.so
#LoadModule authnz_ldap_module modules/mod_authnz_ldap.so

LoadModule include_module modules/mod_include.so
LoadModule log_config_module modules/mod_log_config.so

#LoadModule logio_module modules/mod_logio.so

LoadModule env_module modules/mod_env.so

#LoadModule ext_filter_module modules/mod_ext_filter.so
#LoadModule mime_magic_module modules/mod_mime_magic.so
#LoadModule expires_module modules/mod_expires.so
#LoadModule deflate_module modules/mod_deflate.so
#LoadModule headers_module modules/mod_headers.so
#LoadModule usertrack_module modules/mod_usertrack.so

LoadModule setenvif_module modules/mod_setenvif.so
LoadModule mime_module modules/mod_mime.so
LoadModule dav_module modules/mod_dav.so
LoadModule status_module modules/mod_status.so
LoadModule autoindex_module modules/mod_autoindex.so
LoadModule info_module modules/mod_info.so

#LoadModule dav_fs_module modules/mod_dav_fs.so
#LoadModule vhost_alias_module modules/mod_vhost_alias.so

LoadModule negotiation_module modules/mod_negotiation.so
LoadModule dir_module modules/mod_dir.so
LoadModule actions_module modules/mod_actions.so

#LoadModule speling_module modules/mod_speling.so

LoadModule userdir_module modules/mod_userdir.so
LoadModule alias_module modules/mod_alias.so
-------------------------------------
LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
LoadModule proxy_module modules/mod_proxy.so
              --------------------------------------------------------

#LoadModule proxy_balancer_module modules/mod_proxy_balancer.so
#LoadModule proxy_ftp_module modules/mod_proxy_ftp.so
-----------------------------
LoadModule proxy_http_module modules/mod_proxy_http.so
                          ----------------------------------------------------------
#LoadModule proxy_connect_module modules/mod_proxy_connect.so
#LoadModule cache_module modules/mod_cache.so
#LoadModule suexec_module modules/mod_suexec.so
#LoadModule disk_cache_module modules/mod_disk_cache.so
#LoadModule file_cache_module modules/mod_file_cache.so
#LoadModule mem_cache_module modules/mod_mem_cache.so

---------------------------------------------------------------
LoadModule cgi_module modules/mod_cgi.so
LoadModule version_module modules/mod_version.so

Everything Looks okay in httpd.conf


=======================
PROBLEM IN webuszoVH.conf !!
apache, even after being completely uninstalled has configs left over from it's last install and is still listening on port 8080
Switch this to port 80 and we should be able to pull our site up.
We need to change this even know it says not to at the top of the file. There is a bug in the software.
=======================

NameVirtualHosts ipa.dd.re.ss:8080

<VirtualHost ipa.dd.re.ss:8080>
        suPHP_UserGroup user1 user1
        ServerName mydomain.com
        ServerAlias www.mydomain.com
        DocumentRoot /home/user1/www/mydomain.com
        ScriptAlias /cgi-bin/ /home/user1/www/mydomain.com/cgi-bin/
        ServerAdmin admin@email.com
        ErrorLog /usr/local/apps/apache/logs/mydomain.com.err
        CustomLog /usr/local/apps/apache/logs/my domain.com.log combined
</VirtualHost>

This is what a common default vhost file usually looks like in terms of ip:port
NameVirtualHost *:80

<VirtualHost *:80>
DocumentRoot /www/example1
ServerName www.example.com

# Other directives here

</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
DocumentRoot /www/example2
ServerName www.example.org

# Other directives here

</VirtualHost>


fix the ports and set apache to listen on all ips, then restart apache service...

Let's look at all of our services..

service --status-all
crond (pid  879) is running...
dovecot (pid  22218) is running...
exim (pid  21600) is running...


--SNIP IPTABLES BLOCK --   

SUCCESS! MySQL running (22521)
version: 9.8.2rc1-RedHat-9.8.2-0.30.rc1.el6
CPUs found: 4
worker threads: 4
number of zones: 44
debug level: 0
xfers running: 0
xfers deferred: 0
soa queries in progress: 0
query logging is OFF
recursive clients: 0/0/1000
tcp clients: 0/100
server is up and running
named (pid  21493) is running...
netconsole module not loaded
Configured devices:
lo venet0
Currently active devices:
lo venet0
php-fpm stopped  <--- a dead php-fpm
portreserve is stopped
quota_nld is stopped
rdisc is stopped
rsyslogd (pid  536) is running...
sandbox is running
saslauthd (pid  14384) is running...
sendmail dead but subsys locked
sm-client dead but pid file exists
openssh-daemon (pid  594) is running...
nginx (pid 504) is running...    <---- WTF!!!! Yea, nothing different about this panel at all. I hope this is for the webuzo panel itself.
php-fpm (pid 511) is running... <---- .... sigh

[root@karl conf.d]# service --status-all | grep "stop"

php-fpm stopped
portreserve is stopped
quota_nld is stopped
rdisc is stopped


Let's try and restart apache again.

it fails...

Okay. I'm tired of typing this out...
here is the quick and dirty
Just go through httpd.conf and make sure all Listen, NameVirtualHosts, and VirtualHost directives are listening on 127.0.0.1:8080 or whatever proxy_pass port you want to use. 81 seems to be pretty popular among this forum.
Make sure to delete the stupid welcome.conf file in the same directory as the webuzoVH.conf file you just edited.

Listen 127.0.0.1:8080
NameVirtualHost 127.0.0.1:8080
<VirtualHost 127.0.0.1:8080>

Other things should work here in other lanmp stacks, but not this one as far as I can tell.

restart apache, it will give you success.

go and install nginx and have it proxy_pass back to the port apache is listening on and your page should render.

But it will fail on htaccess rewrites or not rewrite at alll...

Your script is buggy and those paths aren't correct.

I'm ditching webuzo.



Install and set apache as the default web server.
Go to your httpd.conf and webHVu]]>
Thu, 20 Nov 2014 12:08:33 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6063&tpg=1#p22520
<![CDATA[All email sended from Webuzo seems to go in SPAM folder.]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6140&tpg=1#p22519 i think to have found big issue with emails.

As started to write something in this topic: http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=3867&tpg=1#p22518

Seems all email sended from Webuzo VPS goes into Gmail, Outlook.it, AOL.com SPAM folder so there are something wrong with emails and this must be fixxed as soon as possibile.

I think is a general problem with Webuzo but if is not tell me. I have this problem on two different VPS server managed by Webuzo.. so.. interesting think.

I have tested by creating a clean and new Gmail account where i have not white listed email or put into contact and mail from Webuzo VPS goes into SPAM.

I will wait (i hope soon, in this day) for know if you can reproduce or help me to understand where can be the problem.
]]>
Thu, 20 Nov 2014 09:01:58 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=6140&tpg=1#p22519