Softaculous http://www.softaculous.com/board/index.php? <![CDATA[Windows InnoDB: lbdata1 can't be opened in read-write mode]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8671&tpg=1#p29986
Just installed Ampps on my windows 10 machine to replace WAMP 2.2, but I am running into issues trying to move the mysql data files to an external drive.

I am continually getting the following error in MySQL logs:
InnoDB: .\ibdata1 can't be opened in read-write mode

Here are some steps I have taken.
1. Moved just the data folder from Ampps default location of
Code
#datadir="{$path}/mysql/data/"
to my external drive
Code
datadir="G:\databases\data"
restarted mysql, get error host of InnoDB errors starting with
Code
"InnoDB: .\ibdata1 can't be opened in read-write mode"
2. uncommented the InnoDB paths in my.ini and pointed them to external drive - no change in error message

3. deleted all contents of data folder on my external drive with exception of mysql and performance_schema folders

in all instances I still get the ibdata can't be opened error message. I have granted full permissions to my windows files/folders for all user types so that should not be the issue. I am also able to get into phpMyAdmin and am able to import SQL, create tables, etc... but still the Ampps front end is not showing startup.

Any ideas I would love to move to Ampps, but not being able to have external data is making it rather difficult...

Thanks in advance]]>
Fri, 12 Feb 2016 16:08:24 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8671&tpg=1#p29986
<![CDATA[Process to upgrade from AMPPS 3.3 to 3.4?]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8595&tpg=1#p29985
Board Image

How to handle that?

Thanks.]]>
Fri, 12 Feb 2016 13:28:56 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8595&tpg=1#p29985
<![CDATA[High Res Ampps Icon / New Logo]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8670&tpg=1#p29984 General Support.
Please click the link below to visit the topic:

http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8667]]>
Fri, 12 Feb 2016 13:18:48 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8670&tpg=1#p29984
<![CDATA[Additional IP not working KVM]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8663&tpg=1#p29983
Quote
That's solved the issue , i reckon i made restart vps
but power off/on did the job
You will need to stop and most importantly start from Virtualizor panel to make the Edit VPS changes take affect. ]]>
Fri, 12 Feb 2016 13:00:27 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8663&tpg=1#p29983
<![CDATA[STRONG SECURITY ISSUE on Exim 4.72 (last supported by Webuzo)]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8642&tpg=1#p29982 https://bodhi.fedoraproject.org/updates/FEDORA-EPEL-2016-8e8ac9dfda

Status in now pending test
]]>
Fri, 12 Feb 2016 12:51:50 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8642&tpg=1#p29982
<![CDATA[Hello From Indonesia]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=7727&tpg=1#p29981 AAp Punjab

Nic to meet you here at this forum...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 




]]>
Fri, 12 Feb 2016 05:58:14 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=7727&tpg=1#p29981
<![CDATA[Hello Friends]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=7442&tpg=1#p29980 AAp Punjab
                                                 
nicxe to meet you here in this forum...]]>
Fri, 12 Feb 2016 05:54:40 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=7442&tpg=1#p29980
<![CDATA[Hello to Everyone]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=7482&tpg=1#p29979 Fri, 12 Feb 2016 05:38:48 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=7482&tpg=1#p29979 <![CDATA[Problem with Drserver]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8669&tpg=1#p29978 but one day my diskspace on my server getting overload. so I deleted my webs without backing up first (no problem).
The problem is when I buy one more account, adding web and then installing wordpress with softaculous but there's notification said that it written "the wordpress cannot be installed in the free version of softaculous."
What's wrong?
so I contact the server admin. he tells to sign up at hxxp:// remote(dot)softaculous(dot) com/
then what?
please help  :-( ]]>
Fri, 12 Feb 2016 02:08:06 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8669&tpg=1#p29978
<![CDATA[Specify installation mirror]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8668&tpg=1#p29977
The Softaculous installer keeps wanting to try 192.99.110.112 but that mirror appears to be down, or at least the server is not able to access it.
]]>
Fri, 12 Feb 2016 00:40:15 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=8668&tpg=1#p29977