Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > AMPPS > General Support > Topic : Joomla update from 1.71 to 2.5.3 safe?



Threaded Mode | Print  

 Joomla update from 1.71 to 2.5.3 safe? (8 Replies, Read 2355 times)
vincent-a
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 13
Status:
Hi,
Is it safe to update a Joomla 1.7.1 version originally installed by Softaculous to new Joomla 2.5.3?

I have taken a backup using Softaculous in the meantime.
BTW, does this backup get auto removed after restore?

Many thanks,

- Vince

IP: --   

Joomla update from 1.71 to 2.5.3 safe?
tidus
Group: AMPPS Team
Post Group: Super Member
Posts: 963
Status:
Hi,

Quote
Is it safe to update a Joomla 1.7.1 version originally installed by Softaculous to new Joomla 2.5.3?

Yes it is safe.

Quote
I have taken a backup using Softaculous in the meantime.
BTW, does this backup get auto removed after restore?
No the Backup doesn't get deleted after restore. In case if you want to restore your backup again in future we don't delete it. If you want to delete, you can delete from  http://localhost/ampps/index.php?act=backups

-----------------------
Follow AMPPS on,
Twitter : https://twitter.com/AMPPS_Stack
Facebook :  http://www.facebook.com/softaculousampps
Google+ : https://plus.google.com/u/0/b/111580687033722614505/
IP: --   

Joomla update from 1.71 to 2.5.3 safe?
vincent-a
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 13
Status:
Great, I shall be trying this week.

Can the backup be used to create a 'development' version in a SUB-Domain of the same cPanel account/domain?

IP: --   

Joomla update from 1.71 to 2.5.3 safe?
tidus
Group: AMPPS Team
Post Group: Super Member
Posts: 963
Status:
Hi,

No. Since the url path, database details will be different in cPanel.

-----------------------
Follow AMPPS on,
Twitter : https://twitter.com/AMPPS_Stack
Facebook :  http://www.facebook.com/softaculousampps
Google+ : https://plus.google.com/u/0/b/111580687033722614505/
IP: --   

Joomla update from 1.71 to 2.5.3 safe?
vincent-a
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 13
Status:
Quote From : tidus April 3, 2012, 9:47 am
Hi,

No. Since the url path, database details will be different in cPanel.
Oh, surprised at your response.
Thought it would be a process similar to the following request:
http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=2403

- Vince

IP: --   

Joomla update from 1.71 to 2.5.3 safe?
Brijesh
Group: Softaculous Team
Post Group: Super Member
Posts: 1965
Status:
Hi,

The above documentation explains to restore a backup from one server to another.
Here the URL, Path, and domain name remains same.
For eg: From one cPanel server to other the URLs, paths and  domain name do not change usually and even the permissions remain the same.
And if you restore a backup from localhost to a server then you might face permission issues, the URL will change due to localhost and the paths will also change.
Hence you might have to change them manually.

-----------------------
Join Softaculous :
Facebook
Twitter
Vote for us
IP: --   

Joomla update from 1.71 to 2.5.3 safe?
Brijesh
Group: Softaculous Team
Post Group: Super Member
Posts: 1965
Status:
Hi,

For using the working copy of Joomla from the server to localhost you can follow following steps:
1. Export the database from your server and import it in your local MySQL server and copy the files and paste it in the /PATH/TO/AMPPS/www/ folder
2. Change the URLs and paths of your server in the database.
3. Change the database settings in the configuration.php according to your database and make other required changes in the same file.
4. Then you can Import it to AMPPS using the following guide:
http://ampps.com/wiki/How_to_Import_an_Installation
5. Now you can make changes and then while uploading you can upload all the files except the configuration.php and import the new database with the changes made for the URLs and paths.

-----------------------
Join Softaculous :
Facebook
Twitter
Vote for us
IP: --   

Joomla update from 1.71 to 2.5.3 safe?
vincent-a
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 13
Status:
Hi,
Thanks for reply so far.

What if we use a different domain name on the same server, would that make it simpler?

Hope so  :angel:
IP: --   

Joomla update from 1.71 to 2.5.3 safe?
Brijesh
Group: Softaculous Team
Post Group: Super Member
Posts: 1965
Status:
Hi,

If you want to use a different domain name then you will have to change all the instances of the previous domain name in your database.

-----------------------
Join Softaculous :
Facebook
Twitter
Vote for us
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is April 16, 2014, 5:24 pm.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:0.384