Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > AMPPS > General Support > Topic : Apache will not start



Threaded Mode | Print  

 Apache will not start (9 Replies, Read 16750 times)
jesseschulman
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 5
Status:
C:\Program Files (x86)\Ampps\apache\bin>httpd
httpd: Syntax error on line 134 of C:/Program Files (x86)/Ampps/apache/conf/httpd.conf: Cannot load C:/Program Files (x86)/Ampps/php/php5apache2_2.dll into server: The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log or use the command-line sxstrace.exe tool for more detail.

Line 134:
LoadModule php5_module "C:/Program Files (x86)/Ampps/php/php5apache2_2.dll"

File does exist in the specified location.

Windows 2008 R2 Standard 64-bit, server is not running IIS and port 80 is open.
IP: --   

Apache will not start
jesseschulman
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 5
Status:
Was finally able to get working by switching from PHP 5.3 to 5.2
IP: --   

Apache will not start
tidus
Group: AMPPS Team
Post Group: Super Member
Posts: 1120
Status:
Quote From : jesseschulman December 12, 2011, 1:07 pm
C:\Program Files (x86)\Ampps\apache\bin>httpd
httpd: Syntax error on line 134 of C:/Program Files (x86)/Ampps/apache/conf/httpd.conf: Cannot load C:/Program Files (x86)/Ampps/php/php5apache2_2.dll into server: The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log or use the command-line sxstrace.exe tool for more detail.

Line 134:
LoadModule php5_module "C:/Program Files (x86)/Ampps/php/php5apache2_2.dll"

File does exist in the specified location.

Windows 2008 R2 Standard 64-bit, server is not running IIS and port 80 is open.
Hi,

We have replied to your ticket.

Please let us know if you need further information.


-----------------------
Follow AMPPS on,
Twitter : https://twitter.com/AMPPS_Stack
Facebook :  http://www.facebook.com/softaculousampps
Google+ : https://plus.google.com/+AmppsStack
IP: --   

Apache will not start
_nico
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 2
Status:
Hi,
you have to install:

Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=14632


Nico :P
IP: --   

Apache will not start
rottielove
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 2
Status:
I had the same issue so I changed the PHP version and re ran the cmd.  new error came up
PHP Warning: Filetime<>: stat failed for C:\Ampps/ampps/data/cichitra in C:/Ampps/ampps/softaculous/enduser/softpanel.php on line 170

IP: --   

Apache will not start
tidus
Group: AMPPS Team
Post Group: Super Member
Posts: 1120
Status:
Quote From : rottielove March 14, 2012, 7:18 pm
I had the same issue so I changed the PHP version and re ran the cmd.  new error came up
PHP Warning: Filetime<>: stat failed for C:\Ampps/ampps/data/cichitra in C:/Ampps/ampps/softaculous/enduser/softpanel.php on line 170

Hi,

Are you on Windows 2008 Server ?

-----------------------
Follow AMPPS on,
Twitter : https://twitter.com/AMPPS_Stack
Facebook :  http://www.facebook.com/softaculousampps
Google+ : https://plus.google.com/+AmppsStack
IP: --   

Apache will not start
dgbrad
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 1
Status:
Quote From : _nico December 25, 2011, 9:13 pm
Hi,
you have to install:

Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=14632


Nico :P
Thanks, I got ahead of myself and didn't install any support files.
IP: --   

Apache will not start
joblack
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 2
Status:
Quote From : tidus March 15, 2012, 4:14 am
Quote From : rottielove March 14, 2012, 7:18 pm
I had the same issue so I changed the PHP version and re ran the cmd.  new error came up
PHP Warning: Filetime<>: stat failed for C:\Ampps/ampps/data/cichitra in C:/Ampps/ampps/softaculous/enduser/softpanel.php on line 170

Hi,

Are you on Windows 2008 Server ?

I'm with  Windows 2008 Server R2 Standard. I have installed both Runtimes. Didn't change anything.
IP: --   

Apache will not start
tidus
Group: AMPPS Team
Post Group: Super Member
Posts: 1120
Status:
Quote From : joblack September 10, 2012, 1:05 pm
Quote From : tidus March 15, 2012, 4:14 am
Quote From : rottielove March 14, 2012, 7:18 pm
I had the same issue so I changed the PHP version and re ran the cmd.  new error came up
PHP Warning: Filetime<>: stat failed for C:\Ampps/ampps/data/cichitra in C:/Ampps/ampps/softaculous/enduser/softpanel.php on line 170

Hi,

Are you on Windows 2008 Server ?

I'm with  Windows 2008 Server R2 Standard. I have installed both Runtimes. Didn't change anything.

Hi,

Can you open a ticket ?

-----------------------
Follow AMPPS on,
Twitter : https://twitter.com/AMPPS_Stack
Facebook :  http://www.facebook.com/softaculousampps
Google+ : https://plus.google.com/+AmppsStack
IP: --   

Apache will not start
joblack
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 2
Status:
I got the solution.

Actuallyi had to download the 32 Bit version of the Visual C++ 2008 Distributable. The hyperlink on the top is for
Microsoft Visual C++ 2010 64 Bitand is not working.

It might be a good idea to emphasize to download the right version


IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is September 23, 2014, 10:30 am.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:0.566