Softaculous http://www.softaculous.com/board/index.php? <![CDATA[Ampps upadate - cannot access dB]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5758&tpg=1#p20995
Backup from phpMyAdmin or mysqldump is recommended i.e .sql format.

You can follow this article to fix your database, we have never tried though:
http://www.quora.com/Jordan-Ryan/Web-Dev/How-to-Recover-innoDB-MySQL-files-using-MAMP-on-a-Mac
]]>
Thu, 21 Aug 2014 07:52:27 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5758&tpg=1#p20995
<![CDATA[Ampps upadate - cannot access dB]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5759&tpg=1#p20994 General Support.
Please click the link below to visit the topic:

http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5758]]>
Thu, 21 Aug 2014 07:13:08 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5759&tpg=1#p20994
<![CDATA[Please God, add Prosper202 to the autoinstall list.]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=484&tpg=1#p20993
We have reviewed the script and will try to add this soon.]]>
Thu, 21 Aug 2014 07:12:35 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=484&tpg=1#p20993
<![CDATA[MySQL not starting up]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=4098&tpg=2#p20992 ]]> Wed, 20 Aug 2014 20:13:56 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=4098&tpg=2#p20992 <![CDATA[MySQL not starting up]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=4098&tpg=2#p20991
After this I started MySQL and it worked.  But then I noticed that 1 of my databases tables were not there any longer.  So, I just restored the deleted files immediately.  Now I am back to MySQL not starting. 

My log shows "Innodb: Cannot open table swmandrill/participants from the internal data dictionary of InnoDB though the .frm file for the table exists."  It shows this for error for every table inside that database.

My logfile:
http://pastebin.com/yYFCBbSM

How can I get these tables back and get MySQL running.  Thanks for your time.
]]>
Wed, 20 Aug 2014 17:03:47 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=4098&tpg=2#p20991
<![CDATA[Ampps upadate - cannot access dB]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5758&tpg=1#p20990
I have an issue after updating ampps. I made a backup of my www and mysql directory. And just copy and paste into fresh install. Unfortunatelly after that proccess i cannot access my db's. I see them in phpmyadmin but after clicking each table i got error table not found. Of course i have all frm and idb files.. Is there any way to recover that dB?]]>
Wed, 20 Aug 2014 16:41:44 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5758&tpg=1#p20990
<![CDATA[Upgrade PHP / Database]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5745&tpg=1#p20989
]]>
Wed, 20 Aug 2014 13:23:37 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5745&tpg=1#p20989
<![CDATA[slow on ampps, speed was fine on xampp]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5757&tpg=1#p20988
Sorry I edited my previous post. HTML5 is not dependent on Web Server.

>> it just download the .php file

Restore the Default Configuration of Apache and Restart the server.

Please open a ticket if you are still facing the issue.

http://www.ampps.com/support
]]>
Wed, 20 Aug 2014 12:59:36 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5757&tpg=1#p20988
<![CDATA[slow on ampps, speed was fine on xampp]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5757&tpg=1#p20987 Wed, 20 Aug 2014 12:55:38 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5757&tpg=1#p20987 <![CDATA[mac menu bar icon (black-white, yosemite dark theme)]]> http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5700&tpg=1#p20986
Thank you for pointing this out. We will work on the same.
]]>
Wed, 20 Aug 2014 07:14:09 GMT http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=5700&tpg=1#p20986