Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Virtualizor - Virtual Server Control Panel > General Support > Topic : Two Problems : Internal IP Pool and ISPConfig



Threaded Mode | Print  

 Two Problems : Internal IP Pool and ISPConfig, Internal IP pool don't marked as Internal IP Range. ISPconfig using yum in Ubuntu. (2 Replies, Read 636 times)
ibosimsolutions
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 6
Status:
Hi.
I have two servers with virtualizator installed (both Hetzner servers).

The first one is working perfect (host is Centos 7.3).
The second one (Centos 7.3 too) is giving me some trouble.
1) When I try to create an Internal IP pool (10.0.100.x) for example, I do all the process in the form adding Ip ranges and bridge, etc... but then when I try to setup a VPS with internal IP I have the message: "Insufficient number of Internal IPs".
And when I check The IP Pool I cant see anything marking this pool as internal (in my other server I have: " Is Internal IP Range ?
               
           
            Yes (Bridge : intbr0)"

Any clue of why? I was checking and I have the same configuration that my other server (changing IPs, Gateways, etc... of course)

2) I add ISPConfig as a default panel in my "Ubuntu 16.04 Plan". Once the VPS is up, I can see ISPConfig log file, in my root folder, full of errors regarding "yum" ... so nothing installed of course... I supose installer is usung CentOS template? . Any fix for this?.

Thanks and sorry for my english :)
IP: --   

Two Problems : Internal IP Pool and ISPConfig
ibosimsolutions
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 6
Status:
Hi.
I have two servers with VIRTUALIZOR (sorry) installed (both Hetzner servers).

The first one is working perfect (host is Centos 7.3).
The second one (Centos 7.3 too) is giving me some trouble.
1) When I try to create an Internal IP pool (10.0.100.x) for example, I do all the process in the form adding Ip ranges and bridge, etc... but then when I try to setup a VPS with internal IP I have the message: "Insufficient number of Internal IPs".
And when I check The IP Pool I cant see anything marking this pool as internal (in my other server I have: " Is Internal IP Range ? Yes (Bridge : intbr0)"

Any clue of why? I was checking and I have the same configuration that my other server (changing IPs, Gateways, etc... of course)

2) I add ISPConfig as a default panel in my "Ubuntu 16.04 Plan". Once the VPS is up, I can see ISPConfig log file, in my root folder, full of errors regarding "yum" ... so nothing installed of course... I supose installer is usung CentOS template? . Any fix for this?.

Thanks and sorry for my english :)

IP: --   

Two Problems : Internal IP Pool and ISPConfig
abhijeetm
Group: Virtualizor Team
Post Group: Working Newbie
Posts: 64
Status:
For Issue #2, Virtualizor currently do not support ISPConfig installation on non centos based VPS.
We will soon fix this, cannot give any ETA for this

For Issue #1, Verify the server on which you are creating VPS is selected under that Internal IP pool's servers list and following is also checkmarked within that internal pool:

Is Internal IP Range ?  Yes (Bridge : intbr0)

If the IP pool is not showing marked as internal, then remove that IP pool and create it again.

If the issue still persist, create Virtualizor support ticket to troubleshoot the issue further.
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is June 19, 2018, 8:22 pm.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:0.153