Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > AMPPS > Suggestions > Topic : 'SUBDOMAIN_INSTALL' true not false



Threaded Mode | Print  

 'SUBDOMAIN_INSTALL' true not false, Installation error (5 Replies, Read 17768 times)
PubDirLtd
Group: Member
Post Group: Working Newbie
Posts: 50
Status:

AMPPS 4.6.7 & PHP 5.6.9 on Win 7 Pro SP1 x64 4Gb server
I have checked this out several times and I can repeat it.

There is a bug in the script for WordPress multisite install.

Even when you delete the [dir] directory so that you get a subdomain install, the resulting wp-config.php file is set up with
PHP Code

 define('SUBDOMAIN_INSTALL'false); 

when it shoud be set to "true".

This results in not being able to log in to the website until it is edited, then everything works as expected.

Terence.
IP: --   

'SUBDOMAIN_INSTALL' true not false
Brijesh
Group: Softaculous Team
Post Group: Super Member
Posts: 4358
Status:
Hi,

By default WordPress enables the Multisite install into sub directory hence even Softaculous installs Multisite into sub directory. So if you wish to change it to sub domain you will have to make the changes manually.

-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter
IP: --   

'SUBDOMAIN_INSTALL' true not false
PubDirLtd
Group: Member
Post Group: Working Newbie
Posts: 50
Status:

AMPPS 4.6.7 & PHP 5.6.9 on Win 7 Pro SP1 x64 4Gb server
I am using Soctaculous in AMPPS, and in this situation, I don't think you are right. 

Softaculous invites me with "To install only in http://mydomain/ leave this empty" and with nothing in DIR it goes ahead and installs in a sub-domain, not a sub-directory. 

Then, when it has done a sub-domain install, it sets up the wp-config.php incorrectly, as I have mentioned.

Test it for yourself and you will see I am right.

Terence.
IP: --   

'SUBDOMAIN_INSTALL' true not false
Brijesh
Group: Softaculous Team
Post Group: Super Member
Posts: 4358
Status:
Hi,

Sorry for the delay.

AMPPS does not support sub domain and if you are using Softaculous on cPanel you will have to add the Wildcard entry in your Apache Settings to use sub domains.

>> Softaculous invites me with "To install only in http://mydomain/ leave this empty" and with nothing in DIR it goes ahead and installs in a sub-domain, not a sub-directory. 

WordPress is installed on your sub domain and it will work. However the additional sites you create in your network from WordPress Network Setup will be created in sub directories.

For eg : You install WordPress with MultiSite enabled on a sub domain test.example.com by choosing this in "Choose Domain" option and leaving "In Directory" blank. WordPress will be installed into your sub domain "test.example.com" and now when you create additional sites from your WordPress admin panel you will be able to create "test.example.com/wp1" or "test.example.com/wp2" but you will not be able to create additional site at "wp1.test.example.com" as MultiSite is installed to support sub directories only.

-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter
IP: --   

'SUBDOMAIN_INSTALL' true not false
PubDirLtd
Group: Member
Post Group: Working Newbie
Posts: 50
Status:

AMPPS 4.6.7 & PHP 5.6.9 on Win 7 Pro SP1 x64 4Gb server
This is pointless.  I am telling you AMPPS puts
PHP Code

 define('SUBDOMAIN_INSTALL'false); 

in the config, so it doesn't work, and you're going  on about Softaculous/cPanel and obviously haven't even bothered to check what I told you, or you'd know.

Please don't bother to come back and tell me I'm wrong without checking again.
IP: --   

'SUBDOMAIN_INSTALL' true not false
Brijesh
Group: Softaculous Team
Post Group: Super Member
Posts: 4358
Status:
Hi,

>> haven't even bothered to check what I told you, or you'd know.

I did check this before posting here. I created a sub domain in AMPPS "wp.domain.com" and then installed WordPress with MultiSite Enabled and "In Directory" field blank. I was able to login to the WordPress admin panel with
Code
define('SUBDOMAIN_INSTALL', false);
in the wp-config.php

Can you provide the steps you followed so that we can reproduce this issue.

-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is November 14, 2019, 6:46 am.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:0.242