Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Virtualizor - Virtual Server Control Panel > Bugs > Topic : this kernel requires an x86-64 cpu but only detected an i686 cpu



Threaded Mode | Print  

 this kernel requires an x86-64 cpu but only detected an i686 cpu, When I edit memory, disk size or number of cores and restart (3 Replies, Read 133213 times)
megaprovedor
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 13
Status:
Citrix XenServer 7.6
Virtualizor 3.0.1

When I edit ram, disk size or number of cores and restart the VM no longer starts.

To solve I need to create a new VPS through XenCenter and put the hard drive that gave problem.

-----------------------
Mega Provedor - Brazil Datacenter
Visit: https://www.megaprovedor.com.br
IP: --   

this kernel requires an x86-64 cpu but only detected an i686 cpu
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Super Member
Posts: 694
Status:
Hi,

Can you please provide edit vps page screenshot from Virtualizor panel.

-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

this kernel requires an x86-64 cpu but only detected an i686 cpu
megaprovedor
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 13
Status:
Hi,
Is there a specific section of the page you'd like to see a screenshot of? I ask because the screen is big.

Although the post is old, this problem still haunts me.

It only occurs on my servers with Xenserver (any version from 6.5 to 7.6). On Proxmox it works perfectly.

Yesterday I needed to expand the disk of a VM, and after turning off the VM and turning it on to apply the adjustment, the machine had a black screen according to my initial message, this time I tried to edit it by adding an adjustment in the tab:

Advanced Options > CPU

Tag: CPU Topology
Sockets: 2
Cores: 4

This VPS has 8 vCores, but still the problem occurred.

So I had to take out the HD, remove the VM in Xencenter, create a new VM with the same name and dock the original VPS disk so it could start.

Edited by megaprovedor : May 20, 2022, 11:08 am

-----------------------
Mega Provedor - Brazil Datacenter
Visit: https://www.megaprovedor.com.br
IP: --   

this kernel requires an x86-64 cpu but only detected an i686 cpu
megaprovedor
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 13
Status:
Is it just me in the world who has this problem? It seems so

-----------------------
Mega Provedor - Brazil Datacenter
Visit: https://www.megaprovedor.com.br
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is August 15, 2022, 6:53 pm.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:0.034