Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Virtualizor - Virtual Server Control Panel > Bugs > Topic : Strange Backup error & behaviour



Threaded Mode | Print  

 Strange Backup error & behaviour (11 Replies, Read 10801 times)
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 422
Status:
The logs show the following error after the backup job crashed without any notice. No email warning that the backup ends unexpected, nothing.
(Virtualizor latest on CentOS7)


Code
Connecting to the backup server
[Command] /bin/ps aux | grep '/usr/local/virtualizor/scripts/reverse_sync.ph[p]'
[Retval] 0
[Output]: Hide
Array
(
    [0] => root    27706  0.4  0.0 295532 23800 ?        S    03:03  0:00 /usr/local/emps/bin/php /usr/local/virtualizor/scripts/reverse_sync.php
)
ERROR: Unable to connect the server via SSH Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: err_ssh_conn [file] => /usr/local/virtualizor/main/functions.php [line] => 17987 )
IP: --   

Strange Backup error & behaviour
HostingFish
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 2
Status:
I have the same issue when trying to use OVH FTP backup
IP: --   

Strange Backup error & behaviour
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Super Member
Posts: 653
Status:
Hi,

@wolke , was there any connection issues at that time ?
Did you checked in backup server logs ?



-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

Strange Backup error & behaviour
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 422
Status:
no connection errors at the other side, this happens every day and I can connect manually.
IP: --   

Strange Backup error & behaviour
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Super Member
Posts: 653
Status:
Hi,

Was it happening just for a specific vps or vpses on a specific server ?

You can reach us on chat :

https://virtualizor.com/

-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

Strange Backup error & behaviour
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 422
Status:
This happens with all backup plans on all nodes. The backup server connection test completes fine.
IP: --   

Strange Backup error & behaviour
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Super Member
Posts: 653
Status:
Hi,


Okay, so none of the vpses are getting backed up ?

Did you tried to add backup server again and try for  a test backup plan ?



-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

Strange Backup error & behaviour
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 422
Status:
The backup process really has some unbelievable bugs.

If the backup fails, there is absolutely NO CLEANUP, leaving backup mount points and backup LV as is. Due to the incomplete backup, the next one will fail also (maybe partially, as remote backup rotation will not happen also).

This behaviour ate the complete storage of our backupserver, as now we did not have 3 backups in rotation, instead we had so many, that all storage was gone.

Saying that, we did the following:

1. removed all backup mount points and LV from the nodes.
2. deleted backups at the backup server
3. started backup run again in virtualizor.

same error, no change.
It connects to the backup server, it created the new directory, partially upload one or another vps and then it dies with the same ugly error message and no cleanup (or at least a warning message to an administrator) at all.



Edited by wolke : February 23, 2021, 8:27 am
IP: --   

Strange Backup error & behaviour
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 422
Status:
even more strange.... now one node completes the backup (there is only one vps in the backup plan for this node), all other fail with the said error.
IP: --   

Strange Backup error & behaviour
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Super Member
Posts: 653
Status:
Hi,

Can you open a ticket and share master panel and a slave ssh access there to check the issue ?


https://softaculous.deskuss.com/open.php?topicId=2

-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

Strange Backup error & behaviour
Susshy
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 1
Status:
Hello.

Have you a answer this probleme ?
We have the same error with us BackupPlan
IP: --   

Strange Backup error & behaviour
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Super Member
Posts: 653
Status:
Hi,

We are yet to receive a ticket.

Can you open a ticket and share master panel and a slave ssh access there to check the issue ?


https://softaculous.deskuss.com/open.php?topicId=2

-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is November 30, 2021, 5:12 am.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 10  |  Page Created In:0.547