Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Virtualizor - Virtual Server Control Panel > General Support > Topic : Networking Issue on Hetzner

1


Threaded Mode | Print  

 Networking Issue on Hetzner (25 Replies, Read 2070 times)
Voigon
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 16
Status:
Hello,I've recently installed Virtualizor and I am currently trying to set it up. I've purchased 6 IPs from Hetzner on subnet and I've configured them as NAT, like in the wiki. I can't ping the IP of the VPS or SSH into it. The IPs are not configured on the host, when I did it they were routing to the host and not to the VPS.

I am using the name servers suggested in the config. Netmask and gateway are from Hetzner.
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Elite Member
Posts: 327
Status:
Hi,
May I know what are the subnet details and what settings have added for ip pool ?


-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
Voigon
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 16
Status:
Quote From : jevingala August 7, 2018, 6:23 am
Hi,
May I know what are the subnet details and what settings have added for ip pool ?

Board Image
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Elite Member
Posts: 327
Status:
Hi,
We have not received any image which you might have tried to send in this post.


-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
Voigon
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 16
Status:
Quote From : jevingala August 7, 2018, 9:41 am
Hi,
We have not received any image which you might have tried to send in this post.



https://imgur.com/a/XDjZmzb
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Elite Member
Posts: 327
Status:
Hi,
May I know what is the subnet details provided by Hetzner ?


-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
Voigon
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 16
Status:
Quote From : jevingala August 7, 2018, 9:57 am
Hi,
May I know what is the subnet details provided by Hetzner ?

https://imgur.com/a/4jnq1bC
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Elite Member
Posts: 327
Status:
Hi,
Gateway for the ip pool will be first Ip of the range assigned to you.
It is also written in our wiki :

https://virtualizor.com/wiki/NAT




Edited by jevingala : August 7, 2018, 10:03 am

-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
Voigon
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 16
Status:
Quote From : jevingala August 7, 2018, 10:03 am
Hi,
Gateway for the ip pool will be first Ip of the range assigned to you.
It is also written in our wiki :

https://virtualizor.com/wiki/NAT




First IP should also be on the range or only on the gateway?
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Elite Member
Posts: 327
Status:
Hi,
It just needs to be set as gateway.Not usable in vps.



-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
Voigon
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 16
Status:
Quote From : jevingala August 7, 2018, 1:21 pm
Hi,
It just needs to be set as gateway.Not usable in vps.



Thank you. May I ask how to configure auto installation of Linux isos?
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
Voigon
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 16
Status:
Quote From : jevingala August 7, 2018, 1:21 pm
Hi,
It just needs to be set as gateway.Not usable in vps.



Thank you. The IPv4 is working. However, I was not able to setup the IPv6 and couldn't find a guide for Hetzner on your wiki, are there any special instructions for Hetzner? Which gateway should I use? the one from Hetzner's robot or from "ip addr" command in the SSH?
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Elite Member
Posts: 327
Status:
Hi,
You will first need to configure one ipv6 on your server using any regular guide for static ipv6 networking.Once its added , add the ip pool on panel with the ipv6 (which you configured on your server) as the gateway.


-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
Voigon
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 16
Status:
Quote From : jevingala August 10, 2018, 12:50 pm
Hi,
You will first need to configure one ipv6 on your server using any regular guide for static ipv6 networking.Once its added , add the ip pool on panel with the ipv6 (which you configured on your server) as the gateway.


Should it be routed or nat or something?
IP: --   

Networking Issue on Hetzner
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Elite Member
Posts: 327
Status:
Hi,

You can set that ip pool to routed.Routed option just writes a separate route file in the vps.

Edited by jevingala : August 11, 2018, 6:36 am

-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  

1


Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is December 9, 2018, 10:16 pm.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:2.478