Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > AMPPS > Bugs > Topic : Ampps 3.8 can't start apache on linuxlite 3.6



Threaded Mode | Print  

 Ampps 3.8 can't start apache on linuxlite 3.6, httpd, apache can't start (3 Replies, Read 2427 times)
winkk
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 2
Status:
Hi!
I have install ampps 3.8 on linuxlite 3.6, but when I start it only show:
[Ampps::exec] "/usr/local/ampps/apache/bin/httpd-k start" and apache not start
I try to run command:
- /usr/local/ampps/apache/bin/httpd
- /usr/local/ampps/apache/bin/apachectl start
and this error show:
"/usr/local/ampps/apache/bin/httpd: symbol lookup error: /usr/local/ampps/apache/lib/libapr-1.so.0: undefined symbol: dlopen"

Have any one can tell me how to fix this error and start apache normally?

Thanks you so much! :cry:
IP: --   

Ampps 3.8 can't start apache on linuxlite 3.6
zerox42
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 4
Status:
Also have this problem on Ubuntu 16.04

Checked ports and 80 is not being used anywhere..

Output from running HTTPD:

Code


httpd: symbol lookup error: /usr/local/ampps/apache/lib/libapr-1.so.0: undefined symbol: dlopen

IP: --   

Ampps 3.8 can't start apache on linuxlite 3.6
zerox42
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 4
Status:
Couldn't see where to edit my post..

I opened a ticket and got this reply, worked for me, hopefully it helps others:

Code

Open Terminal and run following commands:

sudo cd /usr/local/ampps/apache/lib

sudo mkdir bck

sudo mv ./libapr* ./bck/

sudo apt-get -y install libaprutil1 libaprutil1-dev libapr1 libapr1-dev
IP: --   

Ampps 3.8 can't start apache on linuxlite 3.6
winkk
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 2
Status:
It worked. Thanks you so much :)
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is June 22, 2018, 5:09 pm.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:0.204