Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Virtualizor - Virtual Server Control Panel > General Support > Topic : Help on Hetzner IPV6



Threaded Mode | Print  

 Help on Hetzner IPV6, IPV6 not pingable (1 Replies, Read 733 times)
enginama
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 29
Status:
All VPS's created have IPv6 addresses allocated but they are not pingable and I can't ping out.

Update: Now got IPv6 partially working BUT only on the vps's that are NOT using the IPV4 NAT subnet. So individual added IPV4's for which you can buy 6 from hetzner those are setup routed not NAT and they work with the IPV6 subnets but the NAT subnets don't.Have a ticket into support but don't seem to be responding.



Edited by enginama : January 25, 2020, 1:24 am
IP: --   

Help on Hetzner IPV6
enginama
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 29
Status:
I found my own solution, unfortunately support weren't able to come up with how to make the IPV4 subnet routed instead of NAT. When it's on NAT it can't work with the IPV6's.So here is how on centos (I do not take credit for this other than using Google to find it):
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-enp2s0
Code
DEVICE=enp2s0
BOOTPROTO=none
ONBOOT=yes
HWADDR=08:60:6E:46:FB:46 ---> main mac address
BRIDGE=viifbr0
IPV6INIT=yes

/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-viifbr0
Code
DEVICE=viifbr0
BOOTPROTO=none
ONBOOT=yes
HWADDR=08:60:6E:46:FB:46 ---> main mac address again
IPADDR=144.76.56.xx ---> main ip address
NETMASK=255.255.255.224
SCOPE="peer 144.76.56.xx" ---> main gateway
IPV6INIT=yes
IPV6ADDR=2a01:4f8:a0:214a::2
IPV6_DEFAULTGW=fe80::1
IPV6_DEFROUTE=yes
IPV6_DEFAULTDEV=viifbr0


/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-viifbr0:1
Code
DEVICE=viifbr0:1
TYPE=Bridge
BOOTPROTO=static
IPADDR=136.243.212.xx ---> first usable ip from additional subnet
NETMASK=255.255.255.224 ---> netmask from subnet
ONBOOT=yes
DELAY=0
STP=off


/etc/sysconfig/network-scripts/route-viifbr0
Code
ADDRESS0=0.0.0.0
NETMASK0=0.0.0.0
GATEWAY0=144.76.56.xx ---> main ip gateway

/etc/sysctl.d/10-no-icmp-redirects.conf
Code
net.ipv4.conf.all.send_redirects=0
net.ipv4.conf.default.send_redirects=0
net.ipv4.conf.br0.send_redirects=0
net.ipv4.conf.virbr0.send_redirects=0


Restart the network service
Addition: Apparently not a good idea as Hetzner don't approve of bridging networks like this for subnets as it exposes system made MAC addresses.


Edited by enginama : February 23, 2020, 8:09 pm
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is February 28, 2020, 6:01 am.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:0.704