Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Softaculous Auto Installer > Bugs > Topic : no MySQL databases are being created

1


Threaded Mode | Print  

 no MySQL databases are being created (36 Replies, Read 18404 times)
SoftDux
Group: NOC
Post Group: Working Member
Posts: 113
Status:
Hi,

This looks like a very promising script,and I have installed it on 3 servers so far, but I can't get it to work properly.

When I login as the root user (who happens to have a live website & account), I can't install any scripts, cause the MySQL Databases never get created. From the email that I receive, it seems like the database should be created, but when I visit the installed script, I get MySQL connection errors. And I can confirm in the cPanel that the relevant MySQL database(s) doesn't exist, nor the MySQL users. How do I fix this?
IP: --   

no MySQL databases are being created
vT16
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 42
Status:
We have exactly the same problem at our current installation of Softaculous. The database is being created, but the tables are not being filled. The result, a general error occurs.
IP: --   

no MySQL databases are being created
Mmarzex
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 2
Status:
Have the same error It creates the database but doesn't create the tables.
IP: --   

no MySQL databases are being created
groefie
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 5
Status:
Same problem here on Centos5 64bit with DirectAdmin-controlpanel. Databases are created well but are empty  :neu: .

Also the index.raw-files don't have read nor write or execute permissions after installation on our box. I had to chmod them before I could access softaculous in the controlpanel .
IP: --   

no MySQL databases are being created
Mmarzex
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 2
Status:
Seems to just be a problem with direct admin.
IP: --   

no MySQL databases are being created
vT16
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 42
Status:
My feeling is that it is actually the php config.
In the generic php.ini is at disable_functions probably shell_exec. Softaculous uses before 2.0 this command to import the tables in the database. This is causing the issue.

Either you can remove shell_exec from the disallowed functions or wait until 2.0 (which Alons has stated that will use a different method of importing).
IP: --   

no MySQL databases are being created
alons
Group: Administrator
Post Group: Super Member
Posts: 2254
Status:
shell_exec is used by many software.
Its the way of PHP commnicating with the OS in many ways.
Most of the servers have shell_exec working.
When we got our servers shell_exec was not disabled but was working just fine.

Anyways we are working on a new method of importing MySQL DBs. We hope and plan to implement it by 2.0

Regards,
Alons

-----------------------
For immediate support please email us at our Support email address. PMs sent to any Softaculous Team member or posting in the forums is not the official way to get support.

Virtualizor - The Next Generation VPS Panel
Webuzo - It is Softaculous Standalone for Enterprises, SMB, Developers. Deploy it on Dedicated Servers, VPS, Virtual Appliances or the Cloud
Pinguzo - Server and Domain Monitoring tool
PopularFX - Marketplace of WordPress, Drupal, Joomla, Bootstrap themes
Remote Installer - Use Softaculous over FTP/FTPS/SFTP
IP: --   

no MySQL databases are being created
Boboga
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 9
Status:
Quote From : alons July 18, 2009, 3:16 pm
shell_exec is used by many software.
Its the way of PHP commnicating with the OS in many ways.
Most of the servers have shell_exec working.
When we got our servers shell_exec was not disabled but was working just fine.

Anyways we are working on a new method of importing MySQL DBs. We hope and plan to implement it by 2.0

Regards,
Alons


We run into the same issue on DA, any idea when we can expect 2.0? Also we've got the error about universal.php which could not be found.
IP: --   

no MySQL databases are being created
alons
Group: Administrator
Post Group: Super Member
Posts: 2254
Status:
Boboga are you facing a problem of CREATION of MySQL Database or Import of MySQL databases i.e. are Mysql databases being created without any data ?

-----------------------
For immediate support please email us at our Support email address. PMs sent to any Softaculous Team member or posting in the forums is not the official way to get support.

Virtualizor - The Next Generation VPS Panel
Webuzo - It is Softaculous Standalone for Enterprises, SMB, Developers. Deploy it on Dedicated Servers, VPS, Virtual Appliances or the Cloud
Pinguzo - Server and Domain Monitoring tool
PopularFX - Marketplace of WordPress, Drupal, Joomla, Bootstrap themes
Remote Installer - Use Softaculous over FTP/FTPS/SFTP
IP: --   

no MySQL databases are being created
Boboga
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 9
Status:
The creation is working, but the database stays empty.

Also i've got this error when saving settings from the admin page:
The following Errors were found :
  • Could not locate universal.php at the path you specified.
IP: --   

no MySQL databases are being created
Husky
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 4
Status:
I have the same problem with Softaculous not populating the databases. It's the latest DirectAdmin, installed 3 days ago, Softaculous installed few hours ago.Database is created, but it's empty. I've tested few scripts, and only WordPress is working, as it installed itself after the automatic pre-installation by Softaculous. Everything else just shows the same error - can not read from (or in some cases, write to) tables.
IP: --   

no MySQL databases are being created
SoftDux
Group: NOC
Post Group: Working Member
Posts: 113
Status:
Hi Alson,

Is there any way that we can get users to use Softaculous at the moment? Or, do you have an ETA on when the new release will be available?

On the other hand, do you need  help with anything?
IP: --   

no MySQL databases are being created
alons
Group: Administrator
Post Group: Super Member
Posts: 2254
Status:
The simplest way to get softaculous working is having shell_exec() in PHP work.
And there is a real good news.
We have the alternative to Shell exec import of Database which works on PHP and MySQL alone and we are soon to release 1.8 before the end of this month.

Regards,
Alons

-----------------------
For immediate support please email us at our Support email address. PMs sent to any Softaculous Team member or posting in the forums is not the official way to get support.

Virtualizor - The Next Generation VPS Panel
Webuzo - It is Softaculous Standalone for Enterprises, SMB, Developers. Deploy it on Dedicated Servers, VPS, Virtual Appliances or the Cloud
Pinguzo - Server and Domain Monitoring tool
PopularFX - Marketplace of WordPress, Drupal, Joomla, Bootstrap themes
Remote Installer - Use Softaculous over FTP/FTPS/SFTP
IP: --   

no MySQL databases are being created
Husky
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 4
Status:
The thing is, I haven't disabled exec nor shell_exec. I looked in both php.ini files (Zend at /usr/local/Zend/etc/ and, to be absolutely sure, the standard php.ini at /usr/local/lib/). Both these files are the same, and in both these functions aren't disabled. Yet the databases aren't populated with tables and data by the Softaculous.For a moment I thought it might be the suhosin extension plugin that is blocking the process, but no - after I've disabled it (and yes, I've completely disabled suhosin and restarted Apache, even checked phpinfo to make sure it's not running) the Softaculous still couldn't paste the data into the database.
IP: --   

no MySQL databases are being created
alons
Group: Administrator
Post Group: Super Member
Posts: 2254
Status:
Quote From : Husky July 23, 2009, 2:24 pm
The thing is, I haven't disabled exec nor shell_exec. I looked in both php.ini files (Zend at /usr/local/Zend/etc/ and, to be absolutely sure, the standard php.ini at /usr/local/lib/). Both these files are the same, and in both these functions aren't disabled. Yet the databases aren't populated with tables and data by the Softaculous.For a moment I thought it might be the suhosin extension plugin that is blocking the process, but no - after I've disabled it (and yes, I've completely disabled suhosin and restarted Apache, even checked phpinfo to make sure it's not running) the Softaculous still couldn't paste the data into the database.


Sir whats the path to your MySQL bin files ?

-----------------------
For immediate support please email us at our Support email address. PMs sent to any Softaculous Team member or posting in the forums is not the official way to get support.

Virtualizor - The Next Generation VPS Panel
Webuzo - It is Softaculous Standalone for Enterprises, SMB, Developers. Deploy it on Dedicated Servers, VPS, Virtual Appliances or the Cloud
Pinguzo - Server and Domain Monitoring tool
PopularFX - Marketplace of WordPress, Drupal, Joomla, Bootstrap themes
Remote Installer - Use Softaculous over FTP/FTPS/SFTP
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  

1


Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is February 22, 2018, 5:03 pm.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 10  |  Page Created In:1.073