Softaculous


Topic : WHMCS integration


Posted By: amsstrategies on May 8, 2012, 12:39 am
Can you please tell me how can i integrate softaculous.com with WHMCS platform to auto install a selected Package such as Wordpress, Joomla or Drupal after the payment is made be the client.

Can a Client also Select a Custom Theme before installation.

Posted By: Brijesh on May 8, 2012, 5:53 am | Post: 1
Hi,

You may refer to the following guide on how to use the WHMCS auto install module:
http://softaculous.com/docs/WHMCS_Auto_Install_Module

You can also use your Custom script for auto install module. You may refer to the following guide on how to make custom package:
http://softaculous.com/docs/How_to_make_a_Package
and you can add your custom script to Softaculous using the following guide:
http://softaculous.com/docs/Adding_Custom_Scripts

-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter

Posted By: NeillHostRed on July 1, 2012, 4:12 pm | Post: 2
Hello

Do you have any guide in Spanish?

I need one in my language please! :)

Best regards.

Posted By: Brijesh on July 2, 2012, 6:17 am | Post: 3
Hi,

At the moment we have our Documentation in English.
We will try to add multiple language documentation in Future.

-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter

Posted By: chris@svp.vc on February 15, 2015, 8:52 pm | Post: 4
Quote
Hi,

You may refer to the following guide on how to use the WHMCS auto install module:
http://softaculous.com/docs/WHMCS_Auto_Install_Module

You can also use your Custom script for auto install module. You may refer to the following guide on how to make custom package:
http://softaculous.com/docs/How_to_make_a_Package
and you can add your custom script to Softaculous using the following guide:
http://softaculous.com/docs/Adding_Custom_Scripts
I have tried everything and can get the WP auto install configured.
I can get this message to show: https://www.softaculous.com/docs/File:Debug_Successful.jpg
I think there is an error in the scrip that it does not run the WP install.

The account gets created in WHM. The login details get sent
But the WP install does not get configured.
I have looked at the ports, permission etc - nothing. any one else having issues?



Posted By: Brijesh on February 16, 2015, 6:56 am | Post: 5
Hi,

Can you please upload the softaculous_debug.php and check the logs at WHMCS admin panel -> Utilities -> Logs -> Activity Logs

Quote
If this message appears the script should be installed. Login to cPanel and go to Softaculous -> All Installations page and see if the script is installed.

-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter

Posted By: wphosting on June 19, 2015, 5:48 pm | Post: 6
Hi there

I have according to your guide installed the WHMCS Auto Install Module on my server, it looks okay and works like an charm.

It only have 1 thing that is wrong, it does not install anything on the customer account.  :squi:

Please help, thanks

//Kim

Posted By: Brijesh on June 25, 2015, 9:06 am | Post: 7
Quote From : wphosting June 19, 2015, 5:48 pm
Hi there

I have according to your guide installed the WHMCS Auto Install Module on my server, it looks okay and works like an charm.

It only have 1 thing that is wrong, it does not install anything on the customer account.  :squi:

Please help, thanks

//Kim
Hi Kim,

Sorry for the delay.

Are you still facing the issue ?


-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter

Posted By: wphosting on June 25, 2015, 9:32 am | Post: 8
Hello

No, it seems like it is working now, problem was that the password was not strong enough, and that made it not installing for customers :)

//Kim

Posted By: Brijesh on June 25, 2015, 9:42 am | Post: 9
Hi Kim,

Glad to know your issue was resolved.

-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter

Posted By: wphosting on March 31, 2016, 11:09 am | Post: 10
Is this never going to be updated:
http://softaculous.com/docs/WHMCS_Auto_Install_Module

Thinking to the new WHMCS version 6.x

...or is it just as it is, use it or not :)

Posted By: Brijesh on April 6, 2016, 2:24 pm | Post: 11
Hi,

The WHMCS auto install module is compatible with the latest version of WHMCS i.e. 6.x

Can you please let us know what issue you are facing ?

You can upload the softaculous_debug.php in the includes/hooks/ folder and check for logs in WHMCS admin panel -> Utilities -> Logs

-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter

Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.