Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Virtualizor - Virtual Server Control Panel > General Support > Topic : unable to ping, can't start viibr0



Threaded Mode | Print  

 unable to ping, can't start viibr0, unable to ping, can't start viibr0 (3 Replies, Read 649 times)
Wqrld
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 4
Status:
Code

‚óŹ virtnetwork.service - LSB: Activates/Deactivates the Bridge for KVM and XEN in Ubuntu (c) Softaculous Ltd.
  Loaded: loaded (/etc/init.d/virtnetwork; bad; vendor preset: enabled)
  Active: active (exited) since Thu 2018-09-27 16:19:52 CEST; 4s ago
    Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
  Process: 5783 ExecStop=/etc/init.d/virtnetwork stop (code=exited, status=0/SUCCESS)
  Process: 6240 ExecStart=/etc/init.d/virtnetwork start (code=exited, status=0/SUCCESS)

Sep 27 16:19:03 eu1 systemd[1]: Starting LSB: Activates/Deactivates the Bridge for KVM and XEN in Ubuntu (c) Softaculous Ltd....
Sep 27 16:19:03 eu1 virtnetwork[6240]: Bringing up viifbr0 - OK
Sep 27 16:19:33 eu1 virtnetwork[6240]: Waiting for 30 seconds...1...2...3...4...5...6...7...8...9...10...11...12...13...14...15...16...17...18...19...20...21...22...23...24...25...26...27...28...29...30
Sep 27 16:19:47 eu1 virtnetwork[6240]: Unable to ping ... Restarting normal network
Sep 27 16:19:47 eu1 virtnetwork[6240]: Stopping viifbr0 ... Restarting normal network
Sep 27 16:19:52 eu1 virtnetwork[6240]: Restarting networking (via systemctl): networking.service.
Sep 27 16:19:52 eu1 systemd[1]: Started LSB: Activates/Deactivates the Bridge for KVM and XEN in Ubuntu (c) Softaculous Ltd..


basically viibr0 starts fine, cant be pinged and then shuts down to start the normal network. Weirdly enough this network starts just fine on boot but once i shut down a vps it can't be turned on again (and viibr0 is not there)
IP: --   

unable to ping, can't start viibr0
Wqrld
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 4
Status:
I am running ubuntu 16.04 on Hetzner
IP: --   

unable to ping, can't start viibr0
Wqrld
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 4
Status:
i do not have any sysconfig files as i am on ubuntu. while the device is up it shows as
Code

18: viifbr0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc noqueue state UP group default qlen 1000
    link/ether redacted brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet redacted/24 brd 138.201.85.255 scope global viifbr0
      valid_lft forever preferred_lft forever
    inet6 redacted/64 scope link
      valid_lft forever preferred_lft forever
IP: --   

unable to ping, can't start viibr0
jevingala
Group: Virtualizor Team
Post Group: Elite Member
Posts: 321
Status:
Hi,
If the bridge is not working then you can try creating it as a permanent bridge :
https://www.virtualizor.com/wiki/KVM_Bridge#Making_the_bridge_permanent

-----------------------
Regards,
Virtualizor Team.
http://virtualizor.com/
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is November 18, 2018, 2:41 pm.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:0.172