Softaculous https://www.softaculous.com/board/index.php? <![CDATA[Change mysql default port]]> https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17070&tpg=1#p50865
Quote From : jashirou September 28, 2020, 10:16 pm
Hi,

I need to set the AMPPS mysql port to 3307 or 3308 not default because I have a "mariadb" instance running on port 3306 as default databases server...

Someone knows how do I change or where I can change mysql default port?

Thanks in advance...




I found the solution by myself.

I found two "my.cnf" files on ampps directory app, and testing with both I found that the correct file to modify is on the path "AMPPS/mysql/etc/my.cnf" on mac, I guess is the same on linux and windows...

So I change

.
.
.
# The following options will be passed to all MySQL clients
[client]
#password    = your_password

port                = 3306 ---> 3308
        = /Applications/AMPPS/var/mysql.sock

# Here follows entries for some specific programs

# The MySQL server
[mysqld]

port                = 3306 ---> 3308
socket        = /Applications/AMPPS/var/mysql.sock
.
.
.

And then only start the services from the ampps manager and done...

I hope it is useful for someone...]]>
Tue, 29 Sep 2020 20:32:59 GMT https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17070&tpg=1#p50865
<![CDATA[Webuzo new installations - no longer works]]> https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17075&tpg=1#p50864 Webuzo new installations - no longer works

Hi, I've been running vps with webuzo for years
these days I tried a vps and tried to install webuzo

I haven't installed a new one for some time

finished installation
the databases are not created
ne database users
apache works and does not work comes off
i try nginx and stop apache
i try to change apache but nothing
i try to change mysql but nothing
i try to import from another cpanel panel but nothing with databases


wonder what happens?
i tried and tried again with centos 6
centos 7 centos 8]]>
Tue, 29 Sep 2020 19:47:44 GMT https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17075&tpg=1#p50864
<![CDATA[Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails]]> https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17064&tpg=1#p50863 Tue, 29 Sep 2020 17:34:28 GMT https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17064&tpg=1#p50863 <![CDATA[Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails]]> https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17064&tpg=1#p50862 ]]> Tue, 29 Sep 2020 17:30:15 GMT https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17064&tpg=1#p50862 <![CDATA[Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails]]> https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17064&tpg=1#p50861
Below are the only additional changes made to the exim config ( /etc/exim/exim.config)

Code

dovecot_login:
driver = dovecot
public_name = LOGIN
server_socket = /var/run/dovecot/auth-userdb
server_set_id = $auth1

dovecot_plain:
driver = dovecot
public_name = PLAIN
server_socket = /var/run/dovecot/auth-userdb
server_set_id = $auth1
]]>
Tue, 29 Sep 2020 16:58:13 GMT https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17064&tpg=1#p50861
<![CDATA[Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails]]> https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17064&tpg=1#p50860 For example:https://serverfault.com/questions/262516/exim4-relay-not-permittedhttps://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=550+replay+not+permitted+exim
Backup your exim config before do any edits so you can resume the backup.
]]>
Tue, 29 Sep 2020 16:05:09 GMT https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17064&tpg=1#p50860
<![CDATA[Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails]]> https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17064&tpg=1#p50859 https://mxtoolbox.com/MXLookup.aspx press find problem and resolve issue with DNS records.
]]>
Tue, 29 Sep 2020 15:44:34 GMT https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17064&tpg=1#p50859
<![CDATA[contact form>mail and reCaptcha OFFLINE]]> https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17053&tpg=1#p50858
thanks for your answer,

so i tried with SMTP but it doesn't work as well...

I will ask PlanetHoster if there is some security with their mails, and I will try with another mail also to see if it 's the problem...I let you know after that if it still doesn't work...

i also want to try with the site online but after clicking on"publish", can I come back to the off-line mode after ?

Thank you for your help !
]]>
Tue, 29 Sep 2020 14:31:46 GMT https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17053&tpg=1#p50858
<![CDATA[How to add a new language?]]> https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17034&tpg=1#p50857
To add language string you will need to create a duplicate folder of the language folder english from /usr/local/sitepad/language to the language you want to add and then edit the language strings in the given file folder. Also, once you are finished with the editing then you can provide us with the file folder so we can add it to the next version of Global usage.

To rebrand SitePad you can check the given documentation on Rebranding SitePad:
https://sitepad.com/docs/admin/rebranding-option/

Do let us know if you need any other information.]]>
Tue, 29 Sep 2020 14:03:06 GMT https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17034&tpg=1#p50857
<![CDATA[contact form>mail and reCaptcha OFFLINE]]> https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17053&tpg=1#p50856
It might be possible that your Host has disabled PHP mail so you will need to use SMTP mail function so that your contact form can send email.

Regarding, reCaptcha if you are using old editor then site will need to be published for the captcha to work as the API was created for your domain and not SitePad Editor domain.

Do let us know.]]>
Tue, 29 Sep 2020 13:47:05 GMT https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=17053&tpg=1#p50856