Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Webuzo > General Support > Topic : E-Mail Accounts



Threaded Mode | Print  

 E-Mail Accounts, Cannot create multiple e-mail accounts (12 Replies, Read 4202 times)
chrisrothwell
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 7
Status:
Hi,

I'm using the Webuzo End User Panel (v 2.4.7) to create e-mail accounts.
I've installed Exim and Dovecot and my first e-mail address I am able to access via SquirrelMail.
However if I try to create additional accounts (E-Mail Account option) I'm not able to access via SquirrelMail (Unknown Username / Password).

I've tried restarting the services (webuzo / exim / dovecot) and resetting the password via the panel, but still can't log in.
I'm not sure how to check via SSH if the account was created correctly.

Please help!
IP: --   

E-Mail Accounts
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1280
Status:
Hi,
I think default Squirrel Mail is terrible in Webyzo and is not working for maybe all major Webyzo user.

I think the solution is install Round cube or Web Mail lite from Webyzo than you should be able to log in in all email account.

The default Squirrel Mail in Webuzo create issue and never see it work correctly. Hope it helps.

I am using webmail lite


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

E-Mail Accounts
chrisrothwell
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 7
Status:
Hi,

Thanks for your reply.  I don't think its the SquirrelMail client as I can see rejected login attempts in the Dovecot log.  I think Webuzo didn't create the username correctly - any idea how can I find out?

Aug 17 10:25:35 imap-login: Info: Aborted login (auth failed, 1 attempts in 4 secs): user=<hakim>, method=PLAIN, rip=54.169.225.28, lip=172.31.4.78
IP: --   

E-Mail Accounts
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1280
Status:
You can try what I said or wait reply from Webyzo. Also you can try to change password to the email account and try to log in again. Good luck


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

E-Mail Accounts
chrisrothwell
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 7
Status:
If I do a check on doveadm, I get the following:

[ec2-user@ip-172-31-4-78 log]$ sudo doveadm user hungrym
userdb: hungrym
  system_groups_user: hungrym
  uid      : 500
  gid      : 500
  home      : /home/hungrym
[ec2-user@ip-172-31-4-78 log]$ sudo doveadm user hakim
userdb lookup: user hakim doesn't exist

Even though I created the account in Webuzo and I can see it in the Enduser Control Panel
IP: --   

E-Mail Accounts
chrisrothwell
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 7
Status:
Hi People Inside, I can install Webmail Lite or Roundcube manually (I am using Webuzo free version so cannot install from the Panel) but I'm pretty sure the user wasn't created in Dovecot... Hopefully Softalicious can help me troubleshoot...
IP: --   

E-Mail Accounts
nikhil89
Group: Softaculous Team
Post Group: Elite Member
Posts: 467
Status:
Hi,

We regret for the inconvenience caused to all the users. To resolve the above issue please follow the below mentioned steps:

1. Upgrade to Webuzo 2.4.8.
2. Remove and again install Exim from the Webuzo Panel.

All your email related issues shall be solved with above steps. If you still face the issue, please open a support ticket here:
http://softaculous.com/support/ with your root details and we shall look into the same.
IP: --   

E-Mail Accounts
chrisrothwell
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 7
Status:
Hi, I followed the steps but I still have the same problem.
I was also receiving the 550 relay not permitted message... i managed to solve it by putting my server IP in /etc/relayhosts but now I can't send e-mail (i always get a reply from the server stating the email is blocked due to spam.)

Please can you help me create e-mail addresses and send e-mail??

Cheers,
Chris.
IP: --   

E-Mail Accounts
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1280
Status:
This seems to be an issue related your DNS , SPF, DMARC and DKIM. Please test your email at https://www.mail-tester.com/

You can share privately the link result or you can see in details issue and Google search for fix.

Hope it helps


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

E-Mail Accounts
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1280
Status:
If you are sewing the error relay not alowed in Squirrel than as Webuzo told open a ticket. For me Squirrel never works I use other software to Web access to the email as I said to you in previous post.


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

E-Mail Accounts
chrisrothwell
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 7
Status:
Thanks - seems I still have a lot to do before my webserver can send e-mails...!

But how about the e-mail accounts... I still cannot log into them via SquirrelMail even after updating to the latest version of Webuzo (except for the default account.)  I have no idea if they have been correctly created, and I can't send mail even locally...
IP: --   

E-Mail Accounts
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1280
Status:
You should open a ticket as suggested.


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

E-Mail Accounts
chrisrothwell
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 7
Status:
Hi,
I'm now able to send e-mail but there's something wrong with receiving e-mail.  I think the issue is Dovecot, not the mail client.

If I send myself an e-mail, I can see it in the folder /var/local/vmail/hungrymonsta.com/soft/Maildir/new

However when I log in via SquirrelMail (or even telnet directly to dovecot) I can see the MailDir folder that Dovecot is looking for is
/home/soft/Maildir

This means by Inbox is always empty!
In the Dovecot conf (10-mail.conf), I see that mail_location is set as follows:
mail_location = maildir:~/Maildir

I tried setting this to the vmail folder ( maildir:/var/local/vmail/hungrymonsta.com/%u/Maildir) but got all sorts of permissions errors.

Can you help me pinpoint whether the home MailDir and vmail are supposed to be different, and what settings I should be checking to ensure e-mail is delivered to the correct directory?

Thanks in advance!
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is May 28, 2020, 9:21 pm.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 10  |  Page Created In:0.389