Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Softaculous Auto Installer > General Support > Topic : Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation



Threaded Mode | Print  

 Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation (10 Replies, Read 7799 times)
wanderer!
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 6
Status:
I have setup a DokuWiki installation from Softaculous. During the setup process, i selected an admin name different than the default. Now, when i try to change any of the settings in that installation, i get the following message: The Admin username is incorrect and does not exist!
The funny thing is that i use this username (and the given password) to successfully login to this DokuWiki installation!
Any ideas?


-----------------------
-Wanderer
IP: --   

Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation
punit
Group: Softaculous Team
Post Group: Working Member
Posts: 187
Status:
Hi,


We have tested DokuWiki with following user name "wanderer" and it works fine.
Can you please mention the steps to reproduce this issue.


-----------------------
Regards
Punit Varia
Script Packaging Head
IP: --   

Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation
wanderer!
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 6
Status:
Quote From : punit March 5, 2021, 3:15 am
Can you please mention the steps to reproduce this issue.

  • In cPanel, click "Softaculous Apps Installer"
  • In there, go to "Installations"
  • Go to the DokuWiki installation and click "Edit"
  • The press "Save Installation Details", no need to change anything.
At that point, having the "Admin Username" changed to "wanderer" since i installed it, this message appears at the top of the screen:
Quote
The following errors were found :            
  • The Admin username is incorrect and does not exist!


-----------------------
-Wanderer
IP: --   

Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation
wanderer!
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 6
Status:
Two questions:
  1. Is the admin username case-sensitive?
  2. Is there a config file perhaps, where i can find the admin username to see how i had written it during installation?


-----------------------
-Wanderer
IP: --   

Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation
punit
Group: Softaculous Team
Post Group: Working Member
Posts: 187
Status:
Hi,

>> Is the admin username case-sensitive?
The Admin Name must only contain Lower case Characters

>> Is there a config file perhaps, where i can find the admin username to see how i had written it during installation?

You can check admin name from [[INSTALLED_PATH]]/conf/users.auth.php

It will be in following format :
# login:passwordhash:Real Name:email:groups,comma,separated
NOTE : "login" is admin name.


Edited by punit : March 8, 2021, 6:40 am

-----------------------
Regards
Punit Varia
Script Packaging Head
IP: --   

Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation
wanderer!
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 6
Status:
OK, i've finally understood what's going on.
When i went to this page and changed things, the username and password fields were filed (probably by the browser?). If the password field is not cleared, this message appears (which is misleading)! I cleared the field and the "save" process worked fine.

Anyway, i have changed the initial password from within DokuWiki, perhaps that's why the message appears. A new problem though is that even if i enter the new password, the message appears again. That is not an immediate problem, but what if i ever have to change the admin password from there?
P.S.: I noticed that there are two different files that seem to contain the password for the admin: users.auth.php and local.php. Maybe they are not in-sync?


-----------------------
-Wanderer
IP: --   

Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation
punit
Group: Softaculous Team
Post Group: Working Member
Posts: 187
Status:
Hi,

You can use following method of Softaculous to Edit password :
https://www.softaculous.com/docs/enduser/reset-admin-password/

OR
You can also update password from DokuWiki dashboard :
[[URL]]/doku.php?id=start&do=profile


-----------------------
Regards
Punit Varia
Script Packaging Head
IP: --   

Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation
wanderer!
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 6
Status:
Quote From : punit March 9, 2021, 6:15 am
You can use following method of Softaculous to Edit password :

Well, that's what i was talking about. This method does not seem to work for me anymore. I get the "The Admin username is incorrect and does not exist!" message.

Quote From : punit March 9, 2021, 6:15 am
OR
You can also update password from DokuWiki dashboard :
[[URL]]/doku.php?id=start&do=profile

Well, that's where i managed to change my password from. The problem is that the first method should work too if for some reason the password has been forgotten or something.


-----------------------
-Wanderer
IP: --   

Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation
punit
Group: Softaculous Team
Post Group: Working Member
Posts: 187
Status:
Hi,

Sorry for the inconvenience. We have updated and launched DokuWiki Edit utility. It works fine now.


Please run Softaculous CRON to get latest package. Let us know if you face any issue.

Softaculous CRON command Guide :
https://www.softaculous.com/docs/admin/immediate-synchronize-with-softaculous-servers/


-----------------------
Regards
Punit Varia
Script Packaging Head
IP: --   

Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation
wanderer!
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 6
Status:
Quote From : punit March 11, 2021, 8:22 am
Hi, Sorry for the inconvenience. We have updated and launched DokuWiki Edit utility. It works fine now.

Great news. I'll wait for my provider to update Softaculous then.
Thanks.


-----------------------
-Wanderer
IP: --   

Problem updating installation data in a Softaculous DokuWiki installation
punit
Group: Softaculous Team
Post Group: Working Member
Posts: 187
Status:
Hi,

You will only need updated DokuWiki package. Which you can get when cron runs. Ask your provider to run CRON command in order to get updated DokuWiki package.


-----------------------
Regards
Punit Varia
Script Packaging Head
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
2 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is May 9, 2021, 7:18 pm.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:3.117