Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Virtualizor - Virtual Server Control Panel > General Support > Topic : Help needed on adding additional subnet on hetzner



Threaded Mode | Print  

 Help needed on adding additional subnet on hetzner (7 Replies, Read 704 times)
enginama
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 13
Status:
Need some help, slight newbie here to networking setups.
I have a dedicated Hetzner server running on centos7, what do I need to do to add additional subnet.


Edited by enginama : September 26, 2019, 7:53 pm
IP: --   

Help needed on adding additional subnet on hetzner
northnetworking
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 14
Status:
You add new IP pool.

The gateway will be the one that is listed as gateway in the email
The first and the last IP in the subnet is not usable.

if your range is 99.99.99.1 - 99.99.99.10

in the First IP you enter 99.99.99.2 and in the Last IP 99.99.99.9

Netmask is 255.255.255.0

And tick the NAT box.

This worked for me.

The wiki said to tick the use routed box, but that did not work for me.

-----------------------
Networking made easy
contact[at]northnetworking.com
https://northnetworking.com
IP: --   

Help needed on adding additional subnet on hetzner
enginama
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 13
Status:
So I don't need to add the subnet into network config in centos?
Worked this out. Needed to use routed networking but also needed to add ifcfg-enp2s0-range0 file to specify the subnet and IP range


Edited by enginama : September 26, 2019, 9:17 pm
IP: --   

Help needed on adding additional subnet on hetzner
northnetworking
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 14
Status:
Glad you worked it out.

No I did not have to edit any network config files the way I set it up above.

-----------------------
Networking made easy
contact[at]northnetworking.com
https://northnetworking.com
IP: --   

Help needed on adding additional subnet on hetzner
enginama
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 13
Status:
OK it didn't actually work. By adding routing it pointed the IP addresses for the main server which isn't what I needed.So I removed the routing file I created, recreated the subnet in virtualizor with the IP range from hetzner(removing the first and last IPs from the list, gateway from hetzner and subnet as 255.255.255.0 and checked NAT.Still not working.
Any other ideas?

IP: --   

Help needed on adding additional subnet on hetzner
northnetworking
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 14
Status:
What IP do you use as gateway?

If your IP subnet is 99.99.99.1 to 99.99.99.10

Gateway: 99.99.99.1
Netmask: 255.255.255.0
First IP: 99.99.99.2
Last IP: 99.99.99.9
NAT Checked

-----------------------
Networking made easy
contact[at]northnetworking.com
https://northnetworking.com
IP: --   

Help needed on adding additional subnet on hetzner
enginama
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 13
Status:
I went to virtualizor support and they said I need to use the IP subnet as the gateway rather than the gateway provided by hetzner.That fixed it.Same reccomendation as the latest post in this string, so thanks for all your help.


Edited by enginama : September 27, 2019, 4:17 pm
IP: --   

Help needed on adding additional subnet on hetzner
masjutin
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 7
Status:
Yes it is. And at the same time connect the subnet as NAT
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is October 22, 2019, 10:22 pm.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:0.258