Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Softaculous Auto Installer > General Support > Topic : Set this installation as live



Threaded Mode | Print  

 Set this installation as live, diff between Set this installation as live and Push to live (3 Replies, Read 7946 times)
TimesArrow
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 37
Status:
Wordpress sites

1. what is "Set this installation as live" and differences to "Push to live"?
2. in creating my first staging site i changed the staging site's database prefix letters, i read NOT using the default wp helps security (like NOT using admin as a user name). changing the staging database name will not affect the push to live?
3. clicking the softaculous staging button does softaculous 100% chose a "non-existing" database name? obviously i don't want to write over existing database, so do i need to check every time to make sure softaculous did NOT prefill the field with an existing database name? see attachment.
4. looking at the softaculous display of my wordpress sites, softaculous shows all my sites as http. i use a wordpress plugin to make my sites https (i don't know how this all works) but can softaculous when creating a staging site fix this mess and change my wordpress sites to real https without having to use plugs to change my site from http to https?
thanks Taculous!
IP: --   

Set this installation as live
Brijesh
Group: Softaculous Team
Post Group: Super Member
Posts: 5059
Status:
Hi,

Below are the answers to your questions :

1. Set this installation as live will detach your staging and live site connection and then that staged site will be an independent site and you will not be able to push the staging site to live. Push to Live will copy the files and database from your staging site to the live site.

2. You can change that to anything you want.

3. Softaculous will create a new database with the database name that you choose on the Staging form and live and staging site will use separate databases. When you Push your Staging site to Live it will update your live site's database will the contents of your staging site's database and will copy the files of your staging site to your live site.

4. For https on your live site, you can go to "Edit Installation" page in Softaculous and change the URL to https and then login to WordPress admin panel and go to Settings -> General page and change the URL with https.
For your staging site, you can also choose the protocol as https:// on the Staging form and it will set the URL as https:// for your Staged site.

Let us know if you have any other questions.

-----------------------
Loginizer - WordPress Security Plugin
Follow us on Twitter
IP: --   

Set this installation as live
vilma_chaves
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 1
Status:
Quote From : Brijesh March 31, 2021, 12:51 pm
Hi,

Below are the answers to your questions :

1. Set this installation as live will detach your staging and live site connection and then that staged site will be an independent site and you will not be able to push the staging site to live. Push to Live will copy the files and database from your staging site to the live site.


Hi, what happens if one have chosen this option by mistake? How can one fix this problem?
I was told that when I was ready to push to live I shouldn't mark the "Push database" since I didn't want to overwrite the current customer database, so I didn't. However, there were a bunch of fields below that referred to the database that I chose not to select being afraid of overwriting something. However, by doing this, the push to live didn't work. So I tried a second time and chose "Set this installation as live" instead, thinking it was the better choice. That's when I noticed it had separated both sites: production and staging.
Now when I try to either backup or create a clone from the staging, I get an error saying that the installation already exists and I should uninstall it first.

How can I solve this situation? I need the staging site to replace production without overwriting the database with members information!
Can you help?

Thank you!  :squi:
IP: --   

Set this installation as live
Brijesh
Group: Softaculous Team
Post Group: Super Member
Posts: 5059
Status:
Hi,

Sorry for the delay in response.

If you can open a support ticket with us we can make the changes for you to set the installation again as Staging for your live site :
https://softaculous.deskuss.com/

We will discuss internally how we can improve the Set this installation to live option so this does not happen again as a mistake.

-----------------------
Loginizer - WordPress Security Plugin
Follow us on Twitter
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is September 23, 2021, 1:59 am.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:0.723