Softaculous


Topic : Multiple domains with different WordPress install


Posted By: olind on September 28, 2018, 6:46 pm
I'm moving away from the build in OSX Apache, PHP, MySQL-stack on OSX (since it changes everytime Apple updates anything).

I would like to add an entry for my domains to my hosts-file. I found a feature in Ampps for that and it added the .localhost version of my domain-name perfectly.

I then installed WordPress to that domain and opened the web browser for that domain. It sent me to the root folder instead of the .localhost - folder.

In the long run I would like to have multiple .localhost-domains (~10) to separate folders.

Can it be done? If so - what am I missing?

Thanks!

Posted By: olind on September 30, 2018, 5:41 pm | Post: 1
I just tried to solve the problem and found the vhosts-file where there is an entry that seems to make sense (I'm not a pro on this so I can be wrong :))

Code

#DO NOT EDIT, CREATED BY AMPPS

           
#### olalindberg.localhost VirtualHost ####
           

<VirtualHost 127.0.0.1:80>
<Directory "/Applications/AMPPS/www/olalindberg.localhost">
Options FollowSymLinks Indexes
AllowOverride All
Order deny,allow
allow from All
</Directory>
ServerName olalindberg.localhost
ServerAlias olalindberg.localhost
ScriptAlias /cgi-bin/ "/Applications/AMPPS/www/olalindberg.localhost/cgi-bin/"
DocumentRoot "/Applications/AMPPS/www/olalindberg.localhost"
ErrorLog "/Applications/AMPPS/apache/logs/olalindberg.localhost.err"
CustomLog "/Applications/AMPPS/apache/logs/olalindberg.localhost.log" combined
</VirtualHost>

####################################

Posted By: olind on October 1, 2018, 9:08 am | Post: 2
I think I found a working solution to this: https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=10437&title=Adding_subdomain(s)

Also looking a bit at this solution that is something I'm trying to get to in the long run: https://www.softaculous.com/board/index.php?tid=10363&tpg=1#p43586

Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.