Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Virtualizor - Virtual Server Control Panel > General Support > Topic : Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration

1


Threaded Mode | Print  

 Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration (17 Replies, Read 4197 times)
bigbull
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 23
Status:
Can you guys help me a little bit?
Actually I am trying from yesterday, reinstalled OS and done resetup more than 20 times.

Actually the issue is Hetzner IPs not working.

I have purchased a /29 Subnet IPv4 from hetzner.

I have added in IP Pools but it's not working. I read some threads they says that Enable NAT but I didn't see any NAT Option while creating IP Pools.

One Guy told me that ask hetzner of Mac Address of Every IP of Subnet then add every IP one by one but Hetzner said Mac Address not possible on Subnet.

I have configured gateway and something on ifcfg-enp031f6 something I don't remember tname. and after configuring it , server goes down and didn't up so at the end Everytime I have to reinstall OS via Rescue Mode.

Oh God ! I am literally tired of, repeated everything more than 20 times.

I request that anyone please tell me .

1. What I have to configure in LVM or any PARTITION while installing CentOS 7.8 or 7.9 to use LVM on Virtualizor Storage. If possible please tell steps.

2. Can you tell me every step for adding hetzner subnet in Virtualizor
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 412
Status:
Quote
server goes down and didn't up so at the end Everytime I have to reinstall OS via Rescue Mode.
Oh God ! I am literally tired of, repeated everything more than 20 times.


First time consuming mistake. You don´t need to reinstall everything from scratch. Just mount your old hdd in rescue system, move to the network config in mounted dir and change it with the editor of your choise.. Reboot - ready.
This will save you a LOT of hours while testing.

Second: Do you use KVM?
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
bigbull
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 23
Status:
Quote From : wolke March 9, 2021, 8:06 am
Quote
server goes down and didn't up so at the end Everytime I have to reinstall OS via Rescue Mode.
Oh God ! I am literally tired of, repeated everything more than 20 times.


First time consuming mistake. You don´t need to reinstall everything from scratch. Just mount your old hdd in rescue system, move to the network config in mounted dir and change it with the editor of your choise.. Reboot - ready.
This will save you a LOT of hours while testing.

Second: Do you use KVM?


Yes
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 412
Status:
And you don´t see that setting (see picture) when you click on "Create IP Pool" ?
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
bigbull
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 23
Status:
Quote From : wolke March 9, 2021, 8:16 am
And you don´t see that setting (see picture) when you click on "Create IP Pool" ?


No Sir
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 412
Status:
can you make a screenshot from your create ip pool page?
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
bigbull
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 23
Status:
Quote From : wolke March 9, 2021, 8:45 am
can you make a screenshot from your create ip pool page?


Actually I have removed everything from my server one hour ago.
So I will install everything freshly.

Please Tell Me These things now then after setup I will send you screenshot :-

I am using Hetzner Dedicated Server ( 2*4TB ENT. HDD and 64 GB RAM )

Which OS Should I install via Rescue System Installimage ? CentOS 7.8 or 7.9 ?

What LVM and PART Configuration I have to do while installing OS in Installimage ?
Means I want to use LVM Storage in Virtualizor , I want to assign all rest storage to that storage so what Configuration I have to do ?

And did I have to do anything means did I need to install anything before installing Virtualizor ?

Please tell sir.
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 412
Status:
OK, just my recommendation:

in installimage use 3 partitions

  Boot 512M
  / 100GB (at least, think about install images you need to store somewhere, so maybe increase size!)
  Storage all (this is the big one with 3.x TB)

You later can create vg for this partition or use installimage vg creation possibilities. to your liking...

I usually have a tmp partition also, but it´s not required
Virtualizor docs say, you should also configure swap partition which I would not do on modern OS that uses oom.

You should configure RAID 1 for the hdd in installimage.

Then reboot and install Virtualizor according to this doc:

https://www.virtualizor.com/docs/install/install-kvm/

Depending if you already create storage vg during installimage or not, you may need to create the vg now, using the storage partition. Do not create any lv in it.

Now it´s time to give Virtualizor the new storage which you can add easily in the panel.

Go through the server configuration settings carefully and configure what you want to have changed.

Now it´s time to add some ip pools...

For hetzner subnet use the first ip of the net as gateway, the rest can be used for vps. netmask is 255.255.255.0
Then click the NAT setting and you are done.

IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 412
Status:
forgot: do NOT create any bridges, network interfaces and so on manually, virtualizor will create this automatically for you when you install ip pool. There is no work for you involved.

You will need to see if CenOS 7.9 can be installed at all. We currently had new servers that go instantly into kernel panic so we had to use 8.3 and converted this to Almalinux afterwards.

Edited by wolke : March 9, 2021, 9:07 am
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
bigbull
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 23
Status:
Quote From : wolke March 9, 2021, 9:06 am
forgot: do NOT create any bridges, network interfaces and so on manually, virtualizor will create this automatically for you when you install ip pool. There is no work for you involved.

You will need to see if CenOS 7.9 can be installed at all. We currently had new servers that go instantly into kernel panic so we had to use 8.3 and converted this to Almalinux afterwards.


See the is no NAT option
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 412
Status:
Please go to server configuration and check if the network interface is set. It defaults to eth0, but your hetzner server interface is surely named beginning with enp...

I´am not sure if this can cause that, but if virtualizor don´t know about your network interface, it can´t create NAT bridge also. So there is a fair chance that this work.
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
bigbull
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 23
Status:
I got the NAT Option by selecting localhost group.

But in Virtualizor, it shows that virtnetwork is not start.

I ran service vertnetwork restart
and get the following output ( mentioned in screenshot )
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
bigbull
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 23
Status:
Quote From : wolke March 9, 2021, 10:00 am
Please go to server configuration and check if the network interface is set. It defaults to eth0, but your hetzner server interface is surely named beginning with enp...

I´am not sure if this can cause that, but if virtualizor don´t know about your network interface, it can´t create NAT bridge also. So there is a fair chance that this work.


Sir I have added enp0s31f6 in slave settings and now service virtnetwork start shows No Gateway Found.

I added screenshot of /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-.
enp0s31f6

Please tell me which gateway should I add ? Main IP Gateway or Subnet Gateway or Another ? and what I need to configure here
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
wolke
Group: NOC
Post Group: Elite Member
Posts: 412
Status:
You need to add the gateway of your MAIN IP in the network settings of the node.

1. remove or comment out PREFIX line
2. add gateway = <your gateway IP>
3. add netmask = <your netmask>

you will find your netmask and gateway ip in hetzner robot. Look for the MAIN IP, not the subnets... they don´t play any role here.
 

Edited by wolke : March 9, 2021, 10:36 am
IP: --   

Virtualizor Hetzner Subnet and Storage COnfiguration
bigbull
Group: NOC
Post Group: Newbie
Posts: 23
Status:
Oh bruh thanks a lot and a lot.
You helped me a lot in this.

Now a last question.
How can I add CentOS 7.8 , CentOS 7.9 , CentOS 8 in my OS Templates.
It shows CentOS 7.6
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  

1


Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is May 15, 2021, 2:40 am.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 10  |  Page Created In:2.618