Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Softaculous Auto Installer > General Support > Topic : Joomla backup plugin



Threaded Mode | Print  

 Joomla backup plugin (6 Replies, Read 1932 times)
komir
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 14
Status:
Hi, is there any Joomla plugin, so users can trigger Softaculos backup of Joomla installation, from Joomla administration?


-----------------------
Profesionalne internet stranice - Hosting
IP: --   

Joomla backup plugin
Brijesh
Group: Softaculous Team
Post Group: Super Member
Posts: 4039
Status:
Hi,

At the moment there is no Joomla plugin which can trigger Softaculous backup from Joomla administration.

You can trigger Softaculous backup from Softaculous Enduser panel :
https://www.softaculous.com/docs/How_to_Backup_an_Installation

or you can also configure auto backup to trigger Softaculous backups automatically :
http://www.softaculous.com/docs/Automated_Backups

-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter
IP: --   

Joomla backup plugin
Elizine
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 31
Status:
Please refer to the link below - https://www.siteground.com/tutorials/joomla/softaculous-joomla-backup.htm

-----------------------
eUKhost: managed hosting services
IP: --   

Joomla backup plugin
softaculous4400
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 2
Status:
Quote From : Brijesh June 7, 2016, 7:47 am
Hi,

or you can also configure auto backup to trigger Softaculous backups automatically :
http://www.softaculous.com/docs/Automated_Backups

Hi,
I don't see the automated back-up option present for joomla in the advanced options during installation or after installation in the app options. :squi:

Do you know if this feature will be available in the future?

Kind regards,


IP: --   

Joomla backup plugin
Brijesh
Group: Softaculous Team
Post Group: Super Member
Posts: 4039
Status:
Hi,

The feature is already released.

It could be possible that your host has disabled automated backups from Softaculous admin panel.

-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter
IP: --   

Joomla backup plugin
softaculous4400
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 2
Status:
You are right, my provider(siteground) disabled it on purpose.

It is not very clear why though.

Have a good week-end.
IP: --   

Joomla backup plugin
Brijesh
Group: Softaculous Team
Post Group: Super Member
Posts: 4039
Status:
Hi,

Generally web hosts disable the backup option from Softaculous when they have another backup option which automatically backs up your whole account.

-----------------------
SitePad Website Builder
Follow us on Twitter
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  



Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is October 17, 2018, 9:43 am.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 10  |  Page Created In:0.769