Welcome Guest. Please Login or Register  


You are here: Index > Webuzo > General Support > Topic : Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails

1


Threaded Mode | Print  

 Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails, Unable to send and receive emails through rainloop (17 Replies, Read 1469 times)
vtolenti89
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 19
Status:
Hello,

I've trying to send and receive emails through rainloop, but to no avail.
Whenever I try to send an email the following error is shown "Authentication Failed".
Upon checking the log file I could not figure out what is wrong,

The domain configuration file (xxx.com.ini) is shown below:

xxx.com.ini
Code
imap_host = "xx.xx.xx.xxx"
imap_port = 143
imap_secure = "None"
smtp_host = "xx.xx.xx.xxx"
smtp_port = 25
smtp_secure = "None"
smtp_auth = On



I also have attached the complete log generated when sending an email, and the following lines seem be the most relevant ones :

Quote

[21:40:02.883][cd39d9d2] INFO[ERROR]: exception 'MailSo\Smtp\Exceptions\LoginBadMethodException' with message 'MailSo-Smtp-Exceptions-LoginBadMethodException (SmtpClient.php ~ 309)' in /usr/local/webuzo/enduser/webuzo/rainloop/rainloop/v/1.12.1/app/libraries/MailSo/Smtp/SmtpClient.php:309
Next exception 'RainLoop\Exceptions\ClientException' with message 'AuthError[102]' in /usr/local/webuzo/enduser/webuzo/rainloop/rainloop/v/1.12.1/app/libraries/RainLoop/Actions.php:6331
[21:40:02.883][cd39d9d2] AJAX[DATA]: {"Action":"SendMessage","Result":false,"ErrorCode":102,"ErrorMessage":"","ErrorMessageAdditional":"","Time":2707}


But I am not sure how to go aboit it. Any ideas what is wrong?

Best Regards,
Victor
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1327
Status:
Hi, Im not seeing any particular error on my side accesing RainLoop.Are you trying to access the installed instance by Webuzo?


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
vtolenti89
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 19
Status:
Hi,

Yes I am trying to use the rainloop installed by webuzo as explained in this link:

http://www.webuzo.com/docs/endusers/email-account-rainloop

I am able to login  but whenever I try to send an email I get "authentication failed".

I also tried to send an email from a Gmail account to this newly created email but the email bounces back with the following error:


The response from the remote server was:
550 relay not permitted

I also tried to configure the exim and dovecot according to :

https://www.webuzo.com/blog/how-to/fixing-the-550-relay-not-permitted-error-in-webuzo-1498.html

But the error persists.
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1327
Status:
I'm sorry about the error you are getting. Are you using a free or premium license?If you are using premium one you can maybe open a support ticket.
If Im not wrong ... I edited Exim to avoid the replay issue and reported in some case issues with Exim config and relay to Webuzo.
Maybe they are busy due to covid-19 the support are very limited... slow replies and the forum seems not well followed.
I hope India can be better with covid but actually the situation seems hard in India. I hope once will be better with covid support will be more present also.
If the guide is not helping and Webuzo is giving email errors the Webuzo team should help you.


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1327
Status:
Use port 25 without security is very bad in my opinion.I suggest to use 465 and let's encrypt where you can set certificate also for email.


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
vtolenti89
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 19
Status:
I am actually using the following configuration:

IMAP Settings:
=> IMAP Server : example.com (Domain Name)
=> Port : 993
=> Secure : SSL/TLS
SMTP Settings:
=> SMTP Server : example.com (Domain Name)
=> Port : 465
=> Secure : SSL/TLS

as described in the documentation but I am still facing the same error.
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1327
Status:
I think this can be an issue with Exim configuration.Do you have a premium license key?In this case I suggest to open a ticket: http://webuzo.com/contact the support team will help you.
I'm just an user an not a technician but if you still face this issue and want an hands you can try to reach me on my website live chat. This should be done only on emergency because I will not take any responsibility. I can try to help but to your own risk this also if I take backup of Exim configuration and every text or configuration I can try to change for resolve the issue.
the best way is to get support from the Webuzo team :)


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
vtolenti89
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 19
Status:
I also think it is related to Exim but I cannot figure out what is wrong with the configuration. There is an authentication configuration  (PLAIN and LOGIN) which does not seem to be read out by dovecot.
Unfortunately I don't have a premium license key, but I would be happy if you could assist me because I ran out of ideas about what to do.
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1327
Status:
It's not easy to fix this issue.You can maybe try to reach me on live chat, website is on my forum signature.
What I can do is to try to remotely assist you so I will not ask personal login data that is something I don't do. I can maybe look into Exim configuration you have, compare with mine and try to find a solution. I had a replay not permitted issue.
In the live chat I can ask also some other information not personal and not private like the domain so we can check if all records are OK.


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1327
Status:
Sorry, seems I cannot help without seeing Exim configuration, etc.Another step you will need to do is check your domain configuration here: https://mxtoolbox.com/MXLookup.aspx press find problem and resolve issue with DNS records.


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1327
Status:
Another suggestion I can give is to search on Google the two error you get followed maybe from the Exim words.
For example:https://serverfault.com/questions/262516/exim4-relay-not-permittedhttps://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=550+replay+not+permitted+exim
Backup your exim config before do any edits so you can resume the backup.


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
vtolenti89
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 19
Status:
Thanks for your help.

Below are the only additional changes made to the exim config ( /etc/exim/exim.config)

Code

dovecot_login:
driver = dovecot
public_name = LOGIN
server_socket = /var/run/dovecot/auth-userdb
server_set_id = $auth1

dovecot_plain:
driver = dovecot
public_name = PLAIN
server_socket = /var/run/dovecot/auth-userdb
server_set_id = $auth1
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
peopleinside
Group: Member
Post Group: Super Member
Posts: 1327
Status:
Did you resolve?Thanks for the feedback.


-----------------------
PeopleInside  :angel:
Passionate Webuzo User
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
vtolenti89
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 19
Status:
Not yet, still stuck.
IP: --   

Rainloop "Authenticatoin Failed" while sending emails
vtolenti89
Group: Member
Post Group: Newbie
Posts: 19
Status:
Finally everything is working as expected.
After quite some time, I leard from users that there is a bug with the current version of exim.
I dowgrade exim to: exim-4.92.3-1.el7.x86_64.rpm and now everything works fine.
Thanks.
IP: --   

« Previous    Next »

Threaded Mode | Print  

1


Jump To :


Users viewing this topic
1 guests, 0 users.


All times are GMT. The time now is October 30, 2020, 11:30 am.

  Powered By AEF 1.0.8 © 2007-2008 Electron Inc.Queries: 11  |  Page Created In:0.584